Kwiek met moeite langs CVO, Overwetering elimineert Wesepe

“Het kon twee kanten opgaan,” zei Jan Majoor, trainer van Kwiek, na afloop van de met 20-23 nipt gewonnen bekerwedstrijd tegen CVO. “Of we zouden erover heen gaan of we moesten ervoor knokken. Het werd dat laatste.”

Op papier was het een eenvoudige opgave. Kwiek is een sterke eerstedivisionist; tegenstander CVO komt vier klassen lager uit, in de tweede klasse. In de Vaassense sporthal de Wieken hadden de Raaltenaren dinsdagavond echter de grootste moeite om de winnaar van de regionale beker op achterstand te houden. “Het was de hele wedstrijd krap, al zijn we niet in de problemen geweest. Maar inderdaad, we hadden natuurlijk veel ruimer moeten winnen,” wist ook Majoor.

100% score

Bij rust was het verschil drie punten (12-15), die marge werd in de dertig minuten daarna niet groter. “We zijn niet goed omgegaan met de omstandigheden. Met of zonder hars spelen mag geen reden zijn, maar het speelde wel mee. We hebben wel twintig, dertig kansen gemist, waaronder penalty’s en break-outs. Dat kwam voornamelijk omdat we die bal niet konden vasthouden.” De ene speelster had daar mee moeite mee dan de ander. “Kim Boerdam is normaal goed voor een stuk of zes doelpunten per wedstrijd. Dit keer maakte ze er maar een en ja, ze heeft echt veel geschoten. Floor Liefers daarentegen had een scoringspercentage van honderd.”

Majoor benadrukte dat onderschatting niet meespeelde in de magere zege. “CVO heeft geweldig gespeeld en hun keepster had een fantastische avond. Wij zetten op conditie de tweede helft goed door, maar die meiden van CVO hielden ons uitstekend bij. Mijn speelsters deden echt hun stinkende best, ik kan ze weinig verwijten.”

Eenvoudig

In de Hooiberg in Olst werd de derby tussen de hoofdklasseploegen Wesepe en Overwetering gespeeld. Hoewel die wedstrijd op papier spannend zou moeten zijn, bleek dat in de praktijk niet het geval. Het duel eindigde in een eenvoudige 17-25 overwinning voor Overwetering. Aanvoerster Shana Nijboer van de Olster ploeg moest vanaf de bank toekijken. “Ik heb last van een golfarm links. Afgelopen zaterdag heb ik nog wel gespeeld, maar dat was geen succes. Mogelijk duurt het een half jaar voordat het over is.” Tot haar tevredenheid zag ze dat haar teamgenoten weinig problemen kenden met Wesepe. “Zaterdag tegen Zwolle speelden we voor het eerst echt als team sterk. We wonnen dan wel net niet, maar het zag er goed uit. Die lijn hebben we prima doorgezet.”

Bij rust stond er al een comfortabele 7-12 voorsprong op de borden. “Zowel verdedigend als aanvallend waren we sterk. Het begint altijd bij de dekking. Als die goed staat, loopt de aanval vanzelf. We hebben niet echt grote plannen in de beker. We bekijken het per wedstrijd. Maar het is natuurlijk altijd leuk om te winnen. En voor het zelfvertrouwen is het goed.”

Oude fouten

Ook bij Wesepe moest de aanvoerster aan de kant blijven. Dorien Wolterink kampt al enkele weken met een kwetsuur aan haar wijsvinger. “Die missen we wel in het veld,” erkende trainer Wim Snijders. “Haar ervaring en kwaliteiten zijn erg belangrijk voor ons. Desalniettemin hebben we een aardige wedstrijd gepeeld tegen een aardige tegenstander.”

Volgens de coach lag de oorzaak van de nederlaag in de fouten die zijn speelsters maakten. “We vervielen weer in het oude: afspeelfouten, loopfouten, te snel afsluiten. Dan moet je telkens, zonder zelf gescoord te hebben, terug in de dekking. Dat breekt je op.” Erg teleurgesteld is hij niet om het verlies. “De beker heeft absoluut geen prioriteit. Deze wedstrijd gebruiken we om te zien hoe we ervoor staan voor zaterdag als we tegen Lettele spelen. De aanvallende fouten moeten eruit en de verdediging kan veel feller.”

Foto: het team van Kwiek, bron: Facebook PCA Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina