Voorronde beker: werken aan het goede gevoel

Het is de mogelijkheid om in het hoofdtoernooi in te stromen, maar voor de meeste clubs is de voorronde van het bekertoernooi die deze week gespeeld wordt vooral een uitgelezen kans om aan het zelfvertrouwen te werken.

Wesepe en Overwetering mogen dat tegen elkaar gaan doen. De beide hoofdklasseploegen staan na twee competitiewedstrijden nog op nul punten. De buurdorpen roken in beide speelronden telkens de overwinning, maar stonden na zestig minuten steevast met lege handen. Deze week heeft in ieder geval een van de twee een overwinning op zijn naam. Of dat de Weseper selectie van Wim Snijders wordt of de geel-groene combinatie van Jan Lentjes wordt vanavond duidelijk in de Olster sporthal de Hooiberg.

In tegenstelling tot Wesepe en Overwetering heeft Kwiek vanavond enkel wat te verliezen. Het verschil op papier had niet groter kunnen zijn. De eerstedivisionist staat namelijk tegenover CVO, de ploeg die voor de zomer de regionale beker greep en in de tweede klasse uitkomt. Vier niveaus lager dus. Maar het zou niet voor het eerst zijn dat er in het bekertoernooi een grote verrassing plaatsvindt. Jan Majoor moet waken voor onderschatting bij zijn team. Al is het alleen maar omdat CVO het voordeel heeft van spelen voor eigen publiek en het feit dat hars niet is toegestaan in de Vaassense sporthal.

Woensdag kan Nieuw Heeten de ruime nederlaag van afgelopen zondag tegen LHC wegspoelen, maar dan moet er wel gewonnen van Kwiek 2. Op papier een pittige tegenstander: de Raalter reserves komen uit in de tweede divisie. Daar hebben ze echter nog geen punten gepakt, dus ook zij zullen graag aan het goede gevoel willen werken. De selectie van Louis Degen heeft daarentegen dezelfde voordelen als CVO: spelen voor eigen publiek, in de eigen sporthal waar hars niet welkom is.

Voorwaarts, Lettele, LHC en Wijhe zijn vrijgeloot en zijn daarmee al zeker van een plek in de eerste ronde.

Dinsdag 9 oktober 2018
20.00 uur: CVO 1 – Kwiek 1
20.15 uur: Wesepe 1 – Overwetering 1

Woensdag 10 oktober 2018
19.30 uur: Nieuw Heeten 1 – Kwiek 2

Foto: Yvonne van Tilburg van Wesepe breekt door de defensie van Overwetering, bron: www.overwetering.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina