Niets te verliezen, Kwiek kan onbevangen het veld in – met livestream

Vrijwel al het handbal ligt op zijn gat, maar er is één lichtpuntje. Vanwege de topsportstatus van de eredivisie komt Kwiek dit weekeinde wél gewoon in actie. De ploeg heeft op de normale tijden door kunnen trainen en ook een avondwedstrijd is in de eredivisie gewoon toegestaan. Vanavond ontvangt Kwiek daarom in eigen huis volgens planning VZV.

En dat is niet de minste tegenstander. VZV staat met dertien punten uit acht duels op plek drie in de eredivisie en verzekerde zich onlangs van een plek bij de laatste zestien in de European League. Kwiek staat achtste met zes verzamelde punten. Het gat op de ranglijst is daarmee aanzienlijk. Ook het resultaat uit de laatste ontmoeting zal de ploeg van Lars Hoogeveen niet veel vertrouwen geven. VZV won dat treffen met 36-29.

Waar Kwiek wel hoop uit kan putten zijn de prestaties van VZV in de laatste competitiewedstrijden. VOC was begin november met 31-23 veel te sterk. En het laatste duel tegen laagvlieger DSVD (tiende, met drie punten) ging moeizaam. Pas laat in de wedstrijd wist VZV de wedstrijd naar zich toe te trekken en won uiteindelijk met 31-25. Wellicht kan Kwiek het VZV ook zo moeilijk maken. De Raalter ploeg kan als underdog in ieder geval onbevangen spelen.

Leuk detail vanavond: op de rechterhoek bij VZV speelt Romé Steverink. Zij speelde tot vorig seizoen bij Kwiek en stapte deze zomer over naar de ploeg uit ‘t Veld. Bij VZV maakt ze indruk met haar snelheid en scherpte.

Zaterdag 4 december 2021
19.30 uur: Kwiek – VZV LIVESTREAM

Foto: Floor Tutert en Jessica Hilbrands blokken een doelpoging van VZV (mei 2021) | Fotograaf Patrick Hogervorst

Het officiële WK-shirt scoor je hier!
Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina