Midweekteam Schalkhaar wordt heren 1

Het in december 2018 opgerichte herenteam van Schalkhaar gaat komend seizoen noodgedwongen in het weekeinde spelen. De spelers meldden zich anderhalf jaar geleden aan als recreanten en wilden graag in de midweekcompetitie spelen. De schaarste binnen het herenhandbal in deze regio maakt dat echter onmogelijk.

“Helaas is er in de regio geen herenrecreantenpoule, waardoor we het afgelopen seizoen zelf tegenstanders moesten zien te regelen,” laat Paul Lyczak namens de mannen van Schalkhaar weten. Dat bleek behoorlijk lastig, waardoor het aantal wedstrijden beperkt bleef. Wel werd er het hele jaar enthousiast getraind. “Gelukkig konden we zowel DSC uit Diepenveen als Heeten helpen door middel van de aangegane samenwerkingsverbanden. Ook hebben wij heel erg genoten van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Diepenveen. Dit smaakte naar meer.”

Drukke levens

En omdat het naar meer smaakte, besloot een groot deel van de groep zich aan te melden voor de competitie. Volgend seizoen komt Schalkhaar daarom uit in poule 1 van de regio Oost (breedtesport). Lyczak: “Door het drukke leven van velen zijn er veel spelers die een deel van de wedstrijden zal spelen. Andere leden kiezen er bewust voor enkel te trainen. Natuurlijk zijn er ook genoeg heren die wel het gehele seizoen kunnen spelen. Daarom hebben we er het volste vertrouwen in dat we elke wedstrijd een goede bezetting kunnen neerzetten.”

Schalkhaar ondersteunde het afgelopen jaar zowel DSC als eersteklasser Heeten. Spelers van Schalkhaar vulden de selectie van die ploegen aan als er een tekort aan spelers was voor een wedstrijd. Die constructies blijven bestaan, zelfs nu Schalkhaar en DSC directe concurrenten van elkaar worden. “Naar wat we van de bond hebben begrepen, kunnen we dit blijven doen, ook al zullen wij uitkomen in dezelfde poule als Diepenveen,” weet Lyczak.

Mannen die zich willen aansluiten bij het team van Schalkhaar zijn nog steeds welkom, handbalervaring is hiervoor geen vereiste. Ook is de ploeg nog op zoek naar een teambegeleider.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina