Midweekse inhaalwedstrijden pakken voor maar weinig teams goed uit

CVO (foto, oranje) heeft woensdagavond een duur punt laten liggen in de strijd om de koppositie in de eerste klasse. In Nijmegen kwam de nummer twee niet verder dan een 20-20 gelijkspel tegen Havana. Het verschil met koploper LHC is daardoor, met nog zes duels te gaan, opgelopen tot drie punten. In de laatste competitieronde spelen LHC en CVO tegen elkaar.

Na drie zeges op rij liep Haarle tegen Huissen tegen een nederlaag aan. Het werd in Huissen 24-18. Door twee zeges op Wesepe en winst op Wijhe’92 2 de afgelopen weken heeft Haarle zich inmiddels ruimschoots veilig gespeeld in de eerste klasse.

Hoofdklasse

Voor Broekland waren de druiven zuur. Na een reeks lastige wedstrijden tegen ploegen uit de top drie van de hoofdklasse C moest het tegen laagvlieger DSOV woensdagavond gaan gebeuren. Maar door een valse start maakte Broekland het zichzelf direct lastig. In de tweede helft kwam de ploeg nog wel terug tot een gelijke stand, maar het slotakkoord was voor de Noord-Hollandse gasten. Zondag is de return in Zwanenburg.

Tweede divisie

Ook Lettele moest een nieuwe nederlaag slikken. Bentelo stopte met 27-33 de winnende flow van Lettele die ingezet was na de komst van trainer Gert Wessels. De open 3-2-1-dekking werkte goed, maar op de hoekspeelsters van Bentelo had Lettele geen antwoord. Vooral de linkerhoekspeelster had maar een klein gaatje nodig om te scoren. Zelf hielp Lettele met name in de tweede helft te veel grote kansen om zeep om aanspraak te maken op de overwinning.

Voorwaarts wist – in tegenstelling tot anderhalve week geleden – nu wel te winnen van Havas. In Twello werd het 26-23 voor de thuisploeg. Het verschil met koploper ZVBB’21 blijft vijf punten. Met nog zeven duels te spelen, lijkt de titel voor Voorwaarts buiten bereik.

Nog twee inhaalduels

Deze week worden er in de regio nog twee inhaalduels gespeeld. Donderdag spelen de dames van Heeten, koploper van de hoofdklasse A, in eigen huis tegen hekkensluiter Hurry Up. In de tweede klasse nemen Kwiek 3 en Broekland 2 het tegen elkaar op.

Uitslagen woensdag 30 maart 2022

Tweede divisie A
Voorwaarts – Havas: 26-23
Lettele – Bentelo: 27-33

Hoofdklasse C
Broekland – DSOV: 25-28

Eerste klasse Oost
Huissen – Haarle: 24-18
Havana – CVO: 20-20

Wedstrijden donderdag 31 maart 2022

Hoofdklasse A
20.00 uur: Heeten – Hurry Up

Tweede klasse Oost
20.15 uur: Kwiek 3 – Broekland 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina