Lisa Oosterwijk terug bij Voorwaarts

Na Daimy van Dommelen komt ook Lisa Oosterwijk in het nieuwe seizoen Voorwaarts versterken. De 21-jarige opbouwster komt over van eredivisionist Dalfsen, waarmee ze nog kans maakt op het landskampioenschap.

Oosterwijk is geen onbekende voor Voorwaarts: de van oorsprong Twellose speelde in haar jeugd bij de dorpsclub. Op haar zestiende verhuisde ze naar Kwiek in Raalte waar ze zich ontwikkelde tot heuse goaltjesdief. In 2015 maakte ze de overstap naar grootmacht Dalfsen.

Intensief

Dalfsen stond op het punt zich na dit seizoen terug te trekken uit de eredivisie, vanwege de uittocht van een flink aantal speelsters. De club besloot echter het avontuur op het hoogste niveau van Nederland aan te blijven gaan. Die leegloop is volgens Oosterwijk niet de reden van haar terugkeer naar Voorwaarts. Dat besluit nam ze al eerder. “Het is lastig te combineren met mijn studie Facility Management in Deventer en bovendien is dit erg intensief voor mij, omdat ik de ziekte van Crohn heb,” liet ze optekenen in de Stentor. “Nu ik hier niet meer in het hotel kan wonen, zou spelen in Dalfsen mij ook te veel reistijd hebben gekost.”

Oosterwijk is niet de eerste speelster die van Dalfsen terugkeert naar Voorwaarts. Ellen van der Scheer en Alineke Ros gingen de opbouwster daarin voor. 

Voorwaarts komt net als Dalfsen volgend seizoen uit in de eredivisie, nadat het in maart de historische promotie greep.

Lees ook: Voorwaarts promoveert: ‘Deze is voor Patricia’s vader’

Foto: Lisa Oosterwijk in het shirt van Dalfsen, foto: tophandbal-dalfsen.nl

Deel dit bericht
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina