LHC zet Haarle de voet dwars

Twee speelronden voor het einde van de competitie heeft Haarle de koppositie uit handen moeten geven. LHC zette de ploeg van trainer Guido Torenbeek de voet dwars in een spannend zondagmiddagduel. De Lemelerveldsen wonnen in eigen huis met 23-21.

Beide clubs waren het erover eens dat de uitslag terecht was. Wel noemde Torenbeek de nederlaag onnodig. “Balverlies, slordigheden, afrondingen niet naar behoren, waren de ingrediënten voor het verlies vandaag. Verliezen hoort bij het spel. Als je echter je leidende rol om het kampioenschap zo weggeeft en alleen jezelf wat kan verwijten, voelt dat zuur aan.”

De wedstrijd in sporthal Heidepark leek lange tijd in Haarles voordeel beslist te worden. Bij rust was er met een 9-13 voorsprong niets aan de hand voor de koploper. LHC gaf zich echter niet gewonnen. LHC: “De tips in de rust waren duidelijk: aanvallen uitspelen, de dekking dichthouden en met zijn allen de schouders eronder zetten, er is nog niets verloren.”

Bij 14-14 trok LHC de stand gelijk en nam het definitief het initiatief over van Haarle. “Door een goede samenwerking in de dekking en goed uitgespeelde kansen in de aanval kon LHC de voorsprong behouden. Het publiek ging achter de dames staan en heeft ze naar de overwinning geholpen.”

Concurrent om de titel DFS Arnhem 2 wist wel te winnen (24-27 tegen HCL/Groessen-Loo) en neemt door een beter doelsaldo de koppositie over van Haarle. Met Heeten en Nieuw Heeten heeft Haarle nog twee pittige tegenstanders te gaan. DFS speelt nog tegen HHZD en LHC.

Lees ook: wedstrijdverslag LHC – Haarle

HHZD nog niet veilig

HHZD verloor dit weekend, ondanks een snelle 2-7 voorsprong, met 22-18 van SDOL en is daardoor nog niet honderd procent zeker van handhaving. Concurrenten onderin Havana en Achilles (34-21 verlies tegen Nieuw Heeten) verloren ook, waardoor die ploegen niet meer van de onderste twee plekken af kunnen. Of de huidige tiende plek voldoende is voor HHZD voor klassenbehoud is echter nog niet zeker. Wel ziet het er gunstig uit voor de selectie van Gert Wessels. Het verschil met Artemis’15 dat negende staat is slechts een puntje. Bovendien heeft HHZD nog een inhaalduel met Heeten te gaan. Die wedstrijd wordt aanstaande dinsdag om 19.45 uur in Heino gespeeld.

Lees ook: wedstrijdverslag SDOL – HHZD

Heeten wint en Heeten verliest

De dames van Heeten gingen dit weekend nipt onderuit tegen Broekland (26-28) en zakten daardoor naar plek zeven op de ranglijst. Weten ze morgen van HHZD te winnen dan kunnen ze de vierde plek weer terugpakken.

De heren van Heeten haalden hard uit tegen Minerva. De bezoekers uit het Achterhoekse Gaanderen kregen met 43-22 flink om de oren. De vijfde plek is daardoor stevig in handen van Heeten. Dit lijkt ook de eindpositie te worden voor de Heetense mannen; door de grote verschillen zit stijgen of dalen er in de laatste wedstrijden vrijwel niet meer in.

Foto: LHC juicht na de 23-21 zege op Haarle, bron: www.hvlhc.nl


Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina