16-03-2019: SDOL – HHZD (1e klasse)

Bron: Facebook SDOL Handbalselectie

Verslag SDOL

Afgelopen zaterdag kregen wij de dames van Heino op bezoek. De vorige uit wedstrijd strandde op een 19-19 gelijkspel. Genoeg om te beseffen dat we het niet makkelijk gingen krijgen en ook reden om voor de volle 100% deze wedstrijd in te gaan. Beide teams zijn de punten hard nodig. Wij om bovenin mee te willen draaien en Heino om uit de gevarenzone te komen.

Heino begon sterk aan de wedstrijd en leidde al snel met een 2-7 voorsprong. Dit wisten wij gelukkig in de 1e helft nog om te draaien naar een 12-10 voorsprong in de rust. In de 2e helft begonnen we, in tegenstelling tot andere wedstrijden, erg sterk en wisten de voorsprong al snel te vergroten. Nog belangrijker: deze wisten we ook vast te houden. Genoeg kansen gemist en ook genoeg mooie aanvallen van beide kanten. In de laatste fase van de wedstrijd zakten we wat in. De voorsprong was voor Heino te groot om in te halen en luidde het eindsignaal (22-18)

Beide teams hebben een sterke keepster die het doel bewaakt en er werd dus van beide kanten goed gekeept. Gelukkig voor ons mocht onze keepster, na de regenval van penalty’s, bekroond worden tot penaltykiller.

Zaterdag 23 maart vertrekken wij naar Nijmegen. Zaterdag 6 april spelen wij onze allerlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Achilles om 19.00 uur.