LHC trots aan kop in de eerste klasse, Wesepe heeft het moeilijk

Na zes speelrondes is LHC (foto) de trotse koploper in de eerste klasse. Huissen was dit weekeinde het nieuwste slachtoffer van de Lemelerveldse club en verloor met 24-20. LHC blijft daardoor ongeslagen. Onder in diezelfde klasse heeft Wesepe het zwaar. De ploeg van Richard Groote Schaarsberg wist ook tegen Angeren geen punt te pakken en staat op de laatste plaats.

LHC behield tegen Huissen met hangen en wurgen een vroeg opgebouwde voorsprong. De selectie van trainster Linda IJsseldijk liep in de eerste helft uit naar 11-6, maar zag die voorsprong nog voor rust slinken tot 12-10.

In de tweede helft werd het spel ruwer. LHC kreeg meerdere tijdstraffen aan de broek – vier in totaal, evenveel als Huissen – en moest knokken om de twee punten in eigen huis te houden. Bij Lemelervelds ondertal zette Huissen een zevende veldspeelster in, waar LHC moeite mee had. Al leverde het ook een enkele keer een Lemelervelds doelpunt op. Bij 22-19 en nog vier minuten te spelen, rekende LHC zich nog niet rijk en bleef geconcentreerd handballen. De ploeg behield de rust en scoorde twee verlossende doelpunten. Huissen zette daar één score tegenover.

LHC heeft in de eerste klasse nog geen wedstrijd verloren. Dat geldt ook voor concurrent Havana. De Nijmeegse ploeg kwam dit weekeinde echter niet in actie tegen CVO; het duel werd afgelast. Ook CVO doet goed mee in de top van de eerste klasse, evenals Angeren.

Haperende doelpuntenmachine

De enige ploeg die in de eerste klasse nog wacht op punten is het Wesepe van trainer Richard Groote Schaarsberg. Ook tegen Angeren lukte het niet om een punt uit het vuur te slepen. Bij rust was het verschil met 7-9 nog klein, wat voldoende perspectief bood op een gunstige uitslag. Maar in de tweede helft kreeg Wesepe de doelpuntenmachine niet aan de gang. Angeren wist het doel beter te vinden en zegevierde met 12-21.

Haarle en HHZD grepen dit weekeinde wel de volle buit. Haarle versloeg het eveneens laag geklasseerde Voorwaarts 2 met 19-20 en pakte zo na het gelijkspel van vorige week opnieuw belangrijke punten. HHZD was met 24-20 te sterk voor HCL en klom naar plek 9.

Geen Bathmens kwartiertje

ABS verslikte zich zaterdagavond in het tweede team van Wijhe. Hoewel er bij rust (16-18) nog weinig aan de hand was, lukte het de ploeg van Anja Lubbers niet om de tweede helft naar de hand te zetten. Het werd nog wel 18-18, maar daarna nam Wijhe het initiatief. Het strafte het slordige, gehaaste spel van ABS keihard af en pakte een voorsprong van 27-23. ABS hoopte op het ‘Bathmens kwartiertje’, maar voor lege tribunes bleek dat een te moeilijke opgave. Wijhe bleef de sterkere ploeg en won met 32-25. Wijhe is door deze zege opgeklommen naar plek 8, ABS blijft met een puntje meer nog net boven Wijhe op plek 5.