Haarle en trainer André Biemans nemen afscheid van elkaar

André Biemans stopt na dit seizoen als trainer en coach bij handbalverenging Haarle. Dat maakten de club en de trainer vandaag bekend. De visies van beide partijen liggen niet op één lijn, waardoor een langere samenwerking niet wenselijk is.

Biemans is bij Haarle bezig aan zijn derde seizoen. Hij heeft er niet alleen de senioren onder zijn hoede, maar traint er ook de C1, B1, B2 en A1. “De jeugd vind ik het mooiste om te doen”, zegt Biemans daarover. “Bij een vereniging train ik het liefst het dames 1-team én de jeugd. Dan kun je lijnen uitzetten. De laagste jeugd moet de sterkste trainer hebben, want daar leg je de basis. Als je daar iets niet of niet goed hebt geleerd, zie je dat bij de senioren terug. Het is dan heel moeilijk om dat nog recht te trekken.”

Het dames 2-team van Haarle werd vorig seizoen opgeheven, waardoor de club nog maar één seniorenteam over heeft. Dat werkt voor Biemans niet prettig. “Ik heb één team met twaalf speelsters. We zitten dus met een volle bank bij dames 1. Daardoor kun je nooit de jeugd de kans geven, want dat lukt niet. Dat zou ten koste gaan van seniorenspeelsters. Ik kan daardoor niet doen wat ik wil.”

Vijf wedstrijden, één punt

Biemans en Haarle zien nog wel voldoende perspectief om het lopende seizoen samen af te maken. Biemans: “We gaan er zeker nog een mooi seizoen van maken. We hebben een heel goede voorbereiding gedraaid, maar helaas komt het spel er in de competitie nog niet uit. We verliezen doordat we niet scherp afronden. Dat komt doordat we maar één trainingsavond per week compleet zijn en dus niet altijd volle bak trainen. En zoals je traint, speel je ook.”

Tegen HHZD pakte Haarle afgelopen zaterdag het eerste punt in de eerste klasse. Het werd 29-29. “Ook in die wedstrijd waren we niet scherp genoeg. We begonnen heel sterk met een 8-1 voorsprong, maar dat konden we niet vasthouden. Ik ben ervan overtuigd dat de punten echt nog wel gaan komen. We zitten er iedere keer net naast, maar dat gaat wel veranderen. We maken het seizoen samen af en gaan dan allebei op zoek naar wat anders.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina