Kwiek-speelster Paris Scholten met Oranje U20 naar Frankrijk

Kwiek-speelster Paris Scholten is geselecteerd voor Oranje U20 dat over een maand deelneemt aan het vierlandentoernooi in Frankrijk. In de buurt van Parijs speelt Jong Oranje achtereenvolgens tegen Roemenië, Zweden en Frankrijk. Het toernooi geldt als voorbereiding op het WK in Macedonië waaraan Oranje U20 komende zomer aan deelneemt.

Scholten maakt al jaren deel uit van de nationale jeugdselecties, maar speelde nog nooit een groot toernooi. Wel stond ze onlangs in Raalte met Oranje tegenover Tsukuba Tokyo voor een vriendschappelijk duel (foto).

De negentienjarige Scholten komt uit Haarle. Voordat ze zich drie jaar geleden aansloot bij Kwiek, speelde ze eerste enkele seizoenen in Dalfsen. „De stap van Haarle naar Kwiek vond ik destijds te groot, al ben ik toen wel door Kwiek gevraagd”, vertelde Scholten daar zelf over. „Ik zat al bij Oranje U16 waardoor ik meer moest gaan trainen. Daarop ben ik eerst naar Dalfsen gegaan, waar ze de Handbal+-groep hadden.” Een paar jaar later maakte ze alsnog de overstap naar Kwiek. Na een seizoen in de A-jeugd en een jaar in het tweede, is ze nu een vaste speelster van de hoofdmacht. Ze maakt daar vooral indruk met haar strakke en gevarieerde afstandsschoten.

„Paris is een sterke linkshandige speelster op de rechteropbouw. Daar zijn er niet veel van binnen het handbal”, weet Jildou Meijer, trainster van Scholten bij Kwiek. “Op andere posities is de concurrentie veel groter. Paris heeft zich in een paar jaar tijd ontzettend goed ontwikkeld en zit al jaren bij de grote selectie van Jong Oranje. Het is voor ons een geluk dat ze geen deel uitmaakt van de HandbalAcademie, waardoor er minder aan haar getrokken wordt en we de hele week met de complete selectie kunnen trainen.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina