Verrassing in Raalte: Peter Portengen nieuwe hoofdtrainer Kwiek

Peter Portengen is met ingang van het nieuwe seizoen die nieuwe hoofdtrainer van Kwiek. Dat maakte de eredivisionist vandaag bekend. Hij volgt daarmee Edwin Kippers en Jildou Meijer op, die dit seizoen als trainersduo in Raalte instapten. Portengen heeft een contract voor twee jaar getekend.

“We zijn erg blij met de komst van Peter”, laat Kwiek-voorzitter Michel Rabelink weten. “Na de nieuwe uitdaging van Edwin Kippers in Saudi Arabië hebben we tijdelijke keuzes gemaakt. In goed overleg met alle partijen hebben we gezocht naar een structurele oplossing.”

Prijzen

Portengen is geen onbekende voor Kwiek. In het verleden trainde hij al verschillende jeugdteams van de vereniging. Ook elders binnen de handbalwereld geniet de Amsterdammer bekendheid, zowel aan de heren- als dameskant. Zo stond hij meerdere jaren bij E&O en Volendam voor de groep en heeft hij met Dalfsen de belangrijkste prijzen in de eredivisie gewonnen. Ook was Portengen erbij als assistent-coach toen het Nederland damesteam in 2015 zilver won op het WK en op de Olympische Spelen in Rio in 2016.

Portengen gaat het trainerschap bij Kwiek combineren met zijn rol als bondscoach van het nationale damesteam beachhandbal. Portengen: “Ik heb er veel zin in om bij Kwiek aan de slag te gaan. Samen gaan we een mooi programma neerzetten zodat de talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen.”

Uit jasje gegroeid

Het visieplan 2024-2026 dat Kwiek heeft opgezet zal verder worden uitgevoerd, laten Ceret van der Vegt en Rosanne Blankhorst namens Kwiek weten. “De faciliteiten zijn nog niet optimaal, omdat we uit ons jasje zijn gegroeid”, aldus het tweetal. “Sporthal Tijenraan is al jaren vol, dus we zullen wat vaker binnen of buiten de gemeente moeten uitwijken. Daarmee kunnen we wel de stappen zetten die we willen. Met de expertise van Peter kunnen we ons verder ontwikkelen. Peter zal naast het eerste en tweede team ook een talentpool inrichten. Daarmee kunnen we ons eigen en regionale talenten meer bieden. We zijn ervan overtuigd dat dit een succes gaat worden.”

Afscheid Kippers en Meijer

De komst van Portengen naar Raalte betekent een vervroegd einde van de samenwerking met Kippers en Meijer. Voorzitter Rabelink: “We zijn Jildou heel veel dank verschuldigd. Ze heeft Kwiek de laatste jaren en dit seizoen samen met Edwin op een hoger plan gebracht. Hopelijk keert ze nog in een andere rol terug bij de club. Daarnaast bedanken we ook Edwin. We hopen hem nog eens terug te zien binnen Kwiek.”

Foto: voorzitter Michel Rabelink en nieuwe hoofdtrainer Peter Portengen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina