Kwiek focust zich in nacompetitie op twee tegenstanders: ‘We hebben al laten zien van hen te kunnen winnen’

Kwiek is in de reguliere competitie op de vijfde plek geëindigd en neemt daardoor één punt mee in de nacompetitie. In kampioenspoule B nemen de Raaltenaren het op tegen Groot Venlo, VZV en SEW. Trainster Jildou Meijer ziet mogelijkheden voor haar ploeg.

Groot Venlo is, samen met VOC, al het hele seizoen een maatje groter dan de overige tien teams in de eredivisie. Ook Kwiek kon het in beide duels de Limburgers niet moeilijk maken: uit werd met 34-23 verloren en thuis met 23-32. “Venlo en VOC steken ver boven de rest uit”, weet ook Kwiek-trainster Jildou Meijer. “Natuurlijk gaan we ons uiterste best doen om Venlo te verslaan, maar we focussen ons voornamelijk op VZV en SEW.”

Aan de ontmoeting met die twee ploegen heeft Kwiek betere herinneringen. Meijer: “We hebben dit seizoen al laten zien van hen te kunnen winnen, dus we gaan er alles aan doen om dat straks opnieuw te doen.” SEW, dat als nummer zeven geen bonuspunt krijgt toebedeeld, werd in Wognum met 25-33 verslagen en ook in eigen huis was Kwiek de Noord-Hollandsen de baas: 32-31. VZV was in ‘t Veld nog te sterk voor Kwiek (36-33), maar enkele maanden later wist Kwiek in Raalte VZV wel te verslaan: 25-24.

Twee blessures

Kwiek gaat met een vrijwel complete selectie de nacompetitie in. Twee speelsters zijn niet geheel fit. “Keepster Esmee van Emmen heeft een enkelblessure”, vertelt Meijer. “Zij zal de eerste wedstrijd tegen Venlo er nog niet bij zijn. Ook het duel daarna, tegen VZV, komt waarschijnlijk nog te vroeg. Gelukkig verkeert Joy Maatman in sterke vorm en kunnen we een beroep doen op de keepsters van het tweede. Cirkelspeelster Maron Schepers heeft nog last van een lichte hersenschudding, nadat ze een paar weken terug uit bij VELO een bal op haar hoofd kreeg tijdens de warming-up.”

Groot Venlo krijgt drie bonuspunten mee in de nacompetite, VZV twee, Kwiek een en SEW geen. De andere kampioenspoule bestaat uit VOC, VELO, Quintus en V&L. In de degradatiepoule strijden DSVD, Volendam, PSV Handbal en E&O om lijfsbehoud.

Programma Kwiek kampioenspoule B

Woensdag 20 maart 2024
19.30 uur: Groot Venlo – Kwiek

Zaterdag 23 maart 2024
19.00 uur: Kwiek – VZV

Zaterdag 20 april 2024
19.00 uur: SEW – Kwiek

Vrijdag 26 april 2024
18.00 uur: Kwiek – SEW

Zaterdag 4 mei 2024
20.05 uur: VZV – Kwiek

Zaterdag 11 mei 2024
19.00 uur: Kwiek – Groot Venlo

Stand kampioenspoule B

1. Groot Venlo 0-3
2. VZV 0-2
3. Kwiek 0-1
4. SEW 0-0

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina