Kwiek schiet aanvallend tekort en moet plek vier uit hoofd zetten

Het is Kwiek zaterdagavond niet gelukt de zo gewenste vierde plek in de eredivisie op te eisen. In Wateringen was directe concurrent VELO aanvallend net iets beter, waardoor Kwiek met 26-20 onderuitging.

Al in de eerste minuten liet Kwiek enkele grote kansen op een doelpunt liggen, waardoor de Raaltenaren van meet af aan in de achtervolging moesten. Dankzij goede schoten van Elisa Marsman, Lotte Stam en Paris Scholten was de stand na achttien minuten wel weer in evenwicht: 6-6. Dat zou zo blijven tot de laatste seconde voor het rustsignaal. VELO speelde de laatste aanval van de eerste helft knap uit en scoorde vanuit de rechterhoek de 10-9.

Verdedigend zag het er prima uit bij Kwiek, maar aanvallend ging er te veel mis. Een gemiste strafworp, een break-out die recht op de keeper belandde en slordig balverlies zorgden ervoor dat de aanvalsmachine van Kwiek nooit lekker ging lopen. Dat veranderde de tweede helft niet.

Na rust pakte Kwiek aanvankelijk nog wel een voorsprong na een knappe score van Maron Schepers vanaf de cirkel, een afstandsschot van Paris Scholten en een strakke bal van Lotte Stam, maar vanaf 11-12 mocht VELO drie maal op rij scoren. Die achterstand kon Kwiek niet meer repareren. Het werd nog wel 14-13, maar door meerdere tijdstraffen en aanvallend geklungel werd het nooit meer echt spannend. Via 24-19 – de achtste score van VELO-schutter Carmen Riepe – werd het uiteindelijk 26-20.

Plek vijf is binnen

Met nog één speelronde te gaan in de reguliere competitie kan Kwiek plek vier uit het hoofd zetten. Dat weet ook trainster Jildou Meijer: “Dat is nu wel klaar. VELO speelt volgende week nog tegen E&O, de nummer laatst, maar zij hebben ook een beter onderling resultaat en beter doelsaldo dan wij. Plek vijf is het hoogst haalbare voor ons. Die is wel binnen, daar ben ik van overtuigd.”

Als nummer vijf neemt Kwiek één bonuspunt mee in de nacompetitie en komt het in een poule met de nummers twee, drie en zeven. „Dat zijn onder andere VZV en SEW. We hebben al laten zien dat we van die clubs kunnen winnen. Dus dat is een prima uitgangspositie voor ons.”

VELO – Kwiek 26-20 (10-9). Doelpunten Kwiek: Paris Scholten 4, Lotte Stam 4, Floor Liefers 3, Elisa Marsman 2, Lizz Olde Bolhaar 2, Kaylee Damman, Milou Strijdveen, Floor Tutert, Nel Veldhuis, Marit Winkels.

Foto: Lotte Stam – hier in actie tijdens de eerder deze week gespeelde bekerwedstrijd tegen Groot Venlo – schoot tegen VELO vier keer raak | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina