Kwiek bouwt muur rond eigen cirkel en geeft Quintus aanvallend geen kans

Kwiek-trainer Jildou Meijer heeft de afgelopen weken flink ingezet op de dekking van haar team en dat betaalt zich de laatste wedstrijden dubbel en dwars uit. Deze zaterdag werd Quintus daar het nieuwste slachtoffer van. Vanuit een solide verdediging hoefde Kwiek aanvallend niet te schitteren om de derde overwinning op rij te boeken. Het werd 33-27.

Aanvallend schortte er nog wel het een ander aan het spel van Kwiek, maar de dekking stond als een huis. Al kregen de hoeken van Quintus in de eerste minuten wel erg veel ruimte. Zo was de stand na een minuut of acht vrijwel in evenwicht (6-5). Astrid Uitslag scoorde haar derde doelpunt vanaf de cirkel en een schot van Elisa Marsman ging er met wat geluk via de handen van de dekking in: 8-5. Dat was het teken voor Quintus om de eerste time-out van de wedstrijd aan te vragen.

Zoeken en vastlopen

Kwiek gaf ook de Kwintsheulse hoeken steeds minder ruimte en bleef tot 12-9 prima spelen, maar daarna liep het niet meer in de aanval. Quintus stapte over op een 5-1-dekking waar Kwiek even geen raad mee wist. Het was zoeken, proberen en vooral veel vastlopen. De bal ging enkel in de breedte rond, waardoor de scheidsrechters meerdere keren voor tijdspel moesten fluiten. Quintus kwam bij 12-12 voor het eerst op een gelijke stand en scoorde daarna ook de 12-13. Coach Jildou Meijer greep naar haar eerste time-out en wisselde direct een handvol speelsters. Met twee doelpunten van de ingevallen Lizz Olde Bolhaar en ook twee van hoekspeelster Nel Veldhuis, ook vers van de bank, bleef Kwiek dicht bij Quintus. Bij rust was de stand in evenwicht: 16-16.

De tweede helft begon slecht voor Kwiek. De sterke opbouwster Jara Datthijn van Quintus – Kwiek had het zwaar met haar – scoorde de 16-17 en enkele tellen later moest Kwiek-speelster Kaylee Damman (foto) met twee minuten naar de kant. Quintus vergrootte de voorsprong en bleef tot 19-21 telkens één of twee doelpunten voor. Kaylee Damman vanaf de cirkel en Lotte Stam met een break-out trokken de stand weer gelijk.

Volledige controle

Inmiddels was keepster Joy Maatman – zij kon zich deze avond niet onderscheiden – vervangen door Esmee van Emmen die een sterkere indruk maakte. En bij 23-23 had Kwiek ineens ook aanvallend de boel weer op orde. Lotte Stam, Lizz Olde Bolhaar en Elisa Marsman zorgden voor een 3-0-run en forceerden daarmee de beslissing. Quintus stribbelde nog wel wat tegen, maar vanaf 27-26 controleerde Kwiek de wedstrijd volledig. Schutter Paris Scholten was in de eerste helft onzichtbaar, maar stond er na haar invalbeurt diep in de tweede helft wél. Met onder meer drie doelpunten van haar hand liep Kwiek van 28-27 uit naar de eindstand van 33-27.

VELO

Kwiek lijkt met nog twee competitiewedstrijden te gaan Quintus definitief van zich af te hebben geschud. Het verschil tussen beide ploegen is nu drie punten. VELO deelt de vierde plek met de Raaltenaren en is volgende week de volgende tegenstander. Eerst speelt Kwiek dinsdagavond nog de kwartfinale van het bekertoernooi: een thuiswedstrijd tegen Groot Venlo, de nummer twee van de ranglijst.

Foto: Kaylee Damman scoorde eenmaal voor Kwiek in de wedstrijd tegen Quintus | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina