Kwiek geeft Volendam geen kans en pakt ticket voor de kwartfinales

Kwiek heeft zich dinsdagavond ten koste van Volendam geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Het werd in de Volendamse sporthal Opperdam 29-35 voor de Raalter ploeg.

In de competitie verloor Kwiek anderhalve week geleden nog van Volendam, maar dit keer waren de Raaltenaren de bovenliggende partij. Paris Scholten zorgde na ruim twee minuten met een schot uit de tweede lijn voor het eerste doelpunt van de avond, waarna Kwiek al vlot uitliep naar een voorsprong van 7-15. Dat verschil wist de ploeg niet vast te houden tot de rust, maar de voorsprong was er nog wel: 14-17.

Ook het eerste doelpunt na rust was voor Kwiek. Onder tijdsdruk scoorde Elisa Marsman na een mooie passeeractie op de linkeropbouw de 14-18. Die voorsprong zou Kwiek de rest van de wedstrijd niet meer uit handen geven. Bij 23-33 was het verschil opgelopen tot tien. In de slotfase kon Volendam nog iets inlopen, maar de overwinning was al lang binnen voor Kwiek. Meike Damhuis tekende met haar tweede doelpunt van de avond voor de 35 van Kwiek. Het slotakkoord was voor Volendam dat de eindstand op de borden zette: 29-35.

Nel Veldhuis werd topscoorder met tien doelpunten, die ze vooral vanaf zeven meter en vanuit een-op-eenacties wist te maken.

1/8 finale bekertoernooi
Volendam – Kwiek 29-35 (14-17). Doelpunten Kwiek:
Nel Veldhuis 10, Paris Scholten 7, Floor Liefers 6, Lotte Stam 6, Meike Damhuis 2, Elisa Marsman 2, Maron Schepers 2.

Foto: Maron Schepers van Kwiek in actie tegen Volendam in de competitiewedstrijd anderhalve week geleden | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina