Geen nieuwe stunt in Raalte: Kwiek A1 ruim onderuit tegen SEW

Aan het bekeravontuur van Kwiek A1 is vanavond een einde gekomen. In de achtste finale liet tegenstander SEW er geen misverstand over bestaan wie er de betere was. De nummer zeven van de eredivisie was van begin tot eind de baas in sporthal Tijenraan en won afgetekend met 15-46.

Hoekspeelster Mara Endeman gaf tegen de Stentor aan te hopen op onderschatting van SEW, maar daar was geen moment sprake van. De ploeg uit Nibbixwoud speelde op volle kracht en had met de na een blessure teruggekeerde keepster Myrthe Mak een kanon onder de lat staan. “Ze pakte zo vier, vijf ballen op rij”, had Kwiek-trainster Marlies Klein Nulent gezien. “We hoopten dat SEW ons iets zou onderschatten en niet volle bak zou gaan, maar ze begonnen gelijk al sterk. Dat mogen we als een compliment zien. Ze bleven zestig minuten lang gaan en hebben geen moment stil gestaan. Wij waren op alle fronten te jong en niet sterk genoeg.”

Vooraf zag Klein Nulent nog wel kansen op een nieuwe stunt, na de verrassende zege op E&O in de vorige ronde. “Natuurlijk heb ik de speelsters gezegd dat we ook tegen SEW mogelijkheden hebben. Wat moet ik anders zeggen als trainer? Je moet er altijd honderd procent voor gaan, ook als je weet dat het heel moeilijk wordt. Je moet ze elke keer het idee geven dat ze het kunnen.”

Dat kwam er tegen SEW echter geen moment uit. Klein Nulent: “Handbal op gevoel, dat heb ik ze meegegeven. Doe wat je kan, wees creatief. Maar dat kwam er vanavond niet uit. Ik had gehoopt dat we wat mooie dingen konden laten zien, maar dat lukte niet. Het is balen dat we met zulke grote cijfers eraf zijn gegaan. Maar tegelijkertijd ben ik ook supertrots op de meiden.”

Ook binnen het team waren de gevoelens dubbel. “Ik vroeg in de kleedkamer wie er genoten had. Vijftig procent zei genoten te hebben, de ander helft baalde vooral. Dat geeft wel goed aan hoe we ons nu voelen. Maar het blijft natuurlijk fantastisch dat we zo ver zijn gekomen. Welk meisje van zestien kan zeggen dat ze in de achtste finale van het bekertoernooi heeft gestaan? Dat zijn er niet veel, hoor. Tegen E&O riep een speelster uit dat dit het mooiste moment van haar leven was. Daar doe je het toch voor?”

Achtste finale bekertoernooi
Kwiek A1 – SEW 15-46 (9-23)

Foto: Marlies Klein Nulent spreekt haar speelsters toe tijdens de bekerwedstrijd tegen SEW | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina