Kwiek fleurt kampioensfeest op met duizendste doelpunt

Tegen De Tukkers (39-22 winst) gooide hoekspeelster Floor Liefers van Kwiek zaterdagavond na tien minuten de 7-1 tegen de touwen. En dat was een heel speciale: het was het achthonderdste competitiedoelpunt van de Raaltenaren van dit seizoen. Even later had Anouk van Rijssen de eer om de duizendste score van deze jaargang, dus inclusief bekerwedstrijden, te maken. Al deze mijlpalen gaven samen met de titel en promotie het grote feest van zaterdagavond extra glans.

Gemiddeld 37 doelpunten scoorde Kwiek per wedstrijd tot nu toe. “Belachelijk veel, maar wel heel mooi,” vond trainer Tonio van Rhee. Hij had genoten van het spel dat zijn speelsters zaterdagavond lieten zien. “We begonnen superscherp, alles lukte. Het was geweldig om te zien. Er zaten heel mooie aanvallen tussen en keepster Claudia ter Wal gooide prachtige breaks aan.” Van Rhee liet iedereen spelen. “Dat hoop je in zo’n feestwedstrijd te kunnen doen en gelukkig lukte dat ook. Zelfs iedereen heeft gescoord. Keepster Femke Erkens was helaas nog geblesseerd na de bal die ze dinsdag tijdens de bekerwedstrijd in haar gezicht had gekregen. Joy Maatman van dames 2 heeft haar uitstekend vervangen. Ze stopte twee penalty’s.”

De grote prijzen zijn binnen, maar het seizoen is nog niet afgelopen voor Kwiek. “Zaterdagavond was een heel mooie afsluiting. Zo voelt het inderdaad, maar we zijn nog niet helemaal klaar. We hebben nog drie competitiewedstrijden te gaan. Vooral de laatste, uit tegen Fortissimo, is een pittige. Voor die ploeg staat er nog echt wat op het spel. Zij kunnen als nummer 2 ook promoveren naar de eredivisie. Maar wij gaan niks weggeven. Wij zijn nog ongeslagen en dat willen we echt blijven. Ook in de beker willen we nog verder komen. We hopen op een gunstige loting.”

‘Ik kan nu niet zeggen: ik stop’

Hoe het team er volgend seizoen precies uitziet, is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat Van Rhee dan niet meer voor de groep staat. De trainer gaf enkele maanden geleden al aan terug te stappen om privé meer tijd te krijgen. Afgelopen week werd bekend dat Lars Hoogeveen, nu nog trainer bij tweededivisionist SVBO, hem gaat opvolgen. “Een trainer met veel ambitie en kwaliteit genoeg. Hij wil heel graag. Dat moet ook wel, want hij krijg zijn handen vol aan deze groep,” voorspelt Van Rhee.

Lees ook: Hoogeveen volgt Van Rhee op als hoofdtrainer Kwiek

Enkele speelsters twijfelen nog over hun handbaltoekomst. De linkshandige Kim Boerdam was daar ook een van. Sterker nog, de 18-jarige topschutter had haar teamgenoten al meegedeeld te stoppen. “Ik zou in oktober voor een minor naar Suriname gaan, maar dat wordt nu februari. We zijn kampioen en gepromoveerd. Dan kan ik nu niet zeggen: ik stop. Ik wil de eredivisie meemaken.” Zaterdagavond tijdens het feest in Tijenraan vertelde ze dit aan haar teamgenoten. “Of dat toen echt bij ze doorgedrongen is, weet ik niet. Ik ben benieuwd hoe ze reageren.”

Kwiek – De Tukkers: 39-22 (17-10)
Scores Kwiek: Kim Boerdam 7, Floor Liefers 5, Anouk van Rijssen 5, Floor Tutert 5, Danique de Jong 4, Lisa Bosch 3, Nel Veldhuis 3, Jessica Hilbrands 2, Romé Steverink 2, Meike Damhuis 1, Valerie Logtenberg 1, Kim Peters 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina