Kwiek en Wijhe door naar tweede ronde

Kwiek en Wijhe hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Wijhe moest daarvoor tot het gaatje gaan. “De drie thuiswedstrijden in de competitie wonnen we allemaal ruim, maar nu kwam het echt vanuit de tenen,” zei trainer Laurens Beld.

Wijhe-keepster Susan Koekoek verrichtte een paar seconden voor tijd de belangrijkste redding van de wedstrijd. “Even daarvoor had Aniek te Braak de 26-25 gescoord. Kwiek kreeg daarna nog een kans. Susan redde heel knap.” Het grootste deel van de wedstrijd stond Kwiek 2 aan de goede kant van de score. “Wij kregen de ballen er maar niet in. Dat was het euvel.” De ruststand was 13-14. In de tweede helft liep Kwiek een paar punten verder uit. Een blessurebehandeling van Wijhe-speelster Sanne Huis in ‘t Veld betekende de ommekeer. “Ik heb de meiden toen bij me geroepen en ze het een en ander ingefluisterd. Nette dingen hoor. Daarna gingen de ballen er ineens wel in.”

Geduchte tegenstander

Kwiek stond, na in de voorronde gekoppeld te zijn aan Overwetering, opnieuw tegenover een hoofdklasser. De uitslag 26-42 was dan ook geen verrassing. Al moest Kwiek er wel echt voor handballen. “Dat vermoed je misschien niet als je de uitslag ziet,” erkende trainer Tonio van Rhee. “Maar Zwolle was echt een geduchte tegenstander. Grote momenten lieten ze heel leuk spel zien. Wij hadden wat moeite met de omstandigheden: de raar stuiterende bal en de gladde vloer. Daar pasten we ons spel de ene keer beter op aan dan de andere keer.”

Het was een ingecalculeerde overwinning, maar Van Rhee vond het ook een nuttige pot. “We hebben er echt wel voor moeten handballen en dat is alleen maar goed. Het is een mooie voorbereiding op de belangrijke wedstrijd tegen De Tukkers komend weekend.”

Uitslagen eerste ronde landelijk bekertoernooi
OBW – Pacelli 22-27
Wijhe’92 – Kwiek 2 26-25 (13-14)
Zwolle – Kwiek 26-42 (14-24)

Foto: Wijhe’92

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina