Kwiek A1 velt Lettele in bekertoernooi

De handbalsters van Lettele bleken woensdagavond niet opgewassen tegen de A1 van Kwiek. Het bekerduel in de eerste ronde eindigde in een ruime 36-18 zege voor de Raalter junioren. Het is een zeldzame nederlaag voor de koploper van de hoofdklasse die dit seizoen nog geen enkel punt verloor.

“Deze uitslag komt niet helemaal onverwacht,” vond Lettele-trainer Ron Stege desondanks. “We wisten niet goed welke kant de wedstrijd op zou gaan. Al snel werd duidelijk dat de hars ons behoorlijk dwars zat. Als zelfs Bianca Klein Koerkamp, die toch heel wat ervaring heeft met hars, niet met de bal overweg kan, dan houdt het wel op.”

Lettele kwam geen moment in de wedstrijd. “We misten vertrouwen in de bal en daardoor in ons spel. Ik geloof dat we maar een keer een break-out hebben gelopen. De lange passes kwamen niet aan en bij de korte bleef de bal aan de vingers hangen. Daar werd het spel zo traag van. Bovendien konden vijf basisspelers niet meedoen. De invalsters van het derde en de jeugd hebben het prima gedaan, maar je mist dan toch een hoop kwaliteit.”

Lees ook: Wedstrijdverslag Kwiek A1 – Lettele door Lettele

Huiswerk gedaan

Kwiek-coach Marjolien Roesink, die als speelster van Wesepe zelf al meerdere malen tegen Lettele speelde, had genoten van de wedstrijd. “Wij waren goed voorbereid, ik had mijn huiswerk gedaan. Onze dekking stapte uit op de belangrijkste opbouwsters van Lettele en zij kwamen er dan ook niet aan te pas. Ik was bang dat mijn speelsters, die natuurlijk allemaal nog jong zijn, fysiek tekort zouden komen, maar dat was niet het geval. We hebben de snelheid goed uit het spel van Lettele gehaald.”

Niet alleen verdedigend liep het lekker bij Kwiek, ook in de aanval zag Roesink wat ze wilde zien. “We konden alles tegen ze spelen. De een-tegen-een, maar ook het vinden van de cirkelspeler lukte. Ik had niet verwacht dat we zo ruim zouden winnen. Maar het was ook duidelijk dat Lettele inderdaad last van de hars had.”

Niet zo goed

Stege had graag de wedstrijd in de eigen hal gespeeld. “Dit was de minst gunstige tegenstander die we konden loten, juist vanwege het thuisrecht dat Kwiek A1 heeft. Tegen elke andere tegenstander hadden we in eigen huis mogen spelen. Hadden we dit Kwiek thuis getroffen dan was de uitslag waarschijnlijk andersom geweest. Dan moest ik zelfs nog maar zien of zij er achttien hadden gemaakt. Zo goed zijn ze namelijk niet.”

Lees ook: Kwiek en Wijhe door naar tweede ronde

Uitslagen eerste ronde landelijk bekertoernooi
OBW – Pacelli 22-27
Wijhe’92 – Kwiek 2 26-25 (13-14)
Zwolle – Kwiek 26-42 (14-24)
Kwiek A1
– Lettele 36-18 (17-9)

Foto: Kwiek A1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina