Kwiek en Overwetering maken kans op regionale innovatieprijs

Handbalvereniging Kwiek en sportclub Overwetering zijn twee van de drie finalisten van de innovatieprijs van Salland Zorgverzekeringen. Samen met Sportief Evenwicht Twello maken zij kans op een bijdrage uit het totaalbudget van 4.500 euro dat de verzekeraar beschikbaar stelt voor sociaal-maatschappelijke ideeën in de regio.

De innovatieprijs is in het leven geroepen voor verenigingen die verrassende ideeën hebben om een nieuwe groep mensen in beweging te brengen of die plannen hebben die goed aansluiten bij het lokale sportakkoord. Overwetering, Kwiek en Sportief Evenwicht Twello zijn met hun ideeën doorgedrongen tot de finale. Op www.salland.nl/innovatie/finalisten kun je stemmen op de club die volgens jou het beste idee heeft. Met het uitbrengen van je stem maak je kans op een waardebon ter waarde van honderd euro van SportDirect.com.

Kwiek
Kwiek wil het geld besteden aan een trainingsprogramma, bestaande uit scholingsdagen en een trainershandboek, waarmee ouders, jeugdleiders en trainers continu bijgeschoold kunnen worden. Ook kan het gebruikt worden om nieuwe trainers te werven.

Overwetering
Overwetering bracht het idee in om een speelplek te realiseren met toestellen die beweging en motoriek bevorderen. Op die manier wil de club (jonge) kinderen meer laten bewegen.

Sportief Evenwicht Twello
Bij Sportief Evenwicht Twello (SET) kunnen mensen met een beperking sporten. Naast de huidige sporten (zwemmen, fitness, sport & spel en wandelen) wil SET de paralympische sport boccia gaan aanbieden. Boccia is laagdrempelig en zeer geschikt voor mensen met een beperking.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina