Kwiek 3 zit op rozen, Wesepe kruipt op naar plek twee

Kwiek 3 won afgelopen woensdag het inhaalduel tegen Achilles met 30-19. Het betekende de zestiende zege op rij voor de Raaltenaren. De ploeg verloor dit seizoen nog geen wedstrijd en stevent onbedreigd af op de titel in de tweede klasse.

Met twaalf punten voorsprong op de concurrentie en nog zes wedstrijden te spelen, kan Kwiek 3 zondag 5 maart het kampioensfeest gaan plannen. Tegenstander is dan Swift’64 uit Dronten, de wedstrijd wordt in Raalte gespeeld. Zelfs bij een nederlaag kan het eigenlijk niet meer misgaan voor Kwiek 3, dat dit seizoen ver boven de rest uitsteekt.

Donderdagavond speelde ook Wesepe (foto: Elke Berends) een inhaalwedstrijd en wel uit tegen Swift’64. Lang leek het erop dat de ploeg van vertrekkend trainer Richard Groote Schaarsberg met lege handen uit de polder zou vertrekken. Na een ruststand van 13-11 en een tussenstand van 18-12 richtte Wesepe zich echter op tijd op. Bij 21-21 was de schade hersteld, maar de inhaalrace was nog niet gestopt. Wesepe ging erop en erover en won het spannende duel met 24-26.

Door die zege is Wesepe de nieuwe nummer twee in de tweede klasse. De verschillen achter het ongenaakbare Kwiek 3 zijn echter minimaal. Tussen de nummer twee en de nummer zeven zit slechts drie punten verschil.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina