Marlies Klein Nulent aan de slag bij Kwiek A1, Johan Odor en Daniëlle Schutte trainers B1

Marlies Klein Nulent is komend seizoen de nieuwe trainer van de A1 van Kwiek. Zij maakt de overstap van Dalfsen naar Raalte en neemt daar het stokje over van Manon van Rijssen die samen met Olga ten Have aan de slag gaat bij het tweede team in Raalte. Johan Odor en Daniëlle Schutte gaan gezamenlijk de B1 trainen en coachen.

“Het was toch best een lastige zoektocht zo vrij laat in het seizoen, elke club vist uit dezelfde kleine vijver van geschoolde handbaltrainers. Om dan vervolgens deze trainers te kunnen presenteren, daar zijn wij als club onwijs blij mee en trots op. Dit draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de sterke jeugdopleiding van Kwiek”, laat voorzitter Michel Rabelink weten.

Marlies Klein Nulent heeft ruime ervaring binnen de handbalwereld. Vanaf haar zevende heeft ze altijd bij E&O op het hoogste niveau gehandbald en later maakte ze de overstap naar Dalfsen. Daar heeft ze in de eredivisie gespeeld en ruim tien jaar lage diverse jeugdteams getraind en gecoacht. Klein Nulent heeft in de Dalfsen ook de Handbal+-groep opgezet en is trainster bij de Handbalschool Salland. Ze kijkt uit naar het nieuwe seizoen als trainer van Kwiek A1: “Er is niks mooier dan keihard met een groep meiden te werken en ze met veel plezier en inzet beter te zien worden. Deze fantastische uitdaging kon ik niet aan mij voorbij laten gaan.”

Kwiek B1, dat recentelijk tweede eindigde op het NK, komt komend seizoen onder leiding te staan van twee vertrouwde namen in Raalte: Johan Odor en Daniëlle Schutte. Odor begon na zijn actieve spelersloopbaan als trainer bij Kwiek, waar hij tien jaar lange verschillende damesteams trainde. Daarna heeft hij bij Wijhe’92 en de Handbalschool Salland diverse jeugdteams getraind. Vorig jaar keerde hij terug naar Kwiek waar hij samen met Manon van Rijssen de A1 trainde en coachte. Odor gaat samen met Daniëlle Schutte de B1 trainen en coachen. Schutte kwam op 14-jarige leeftijd bij Kwiek handballen en speelde zes jaar in de hoofdmacht. De laatste jaren is ze jeugdtrainer in Raalte. Na drie jaar C1 gaat ze nu voor het tweede jaar aan de slag bij de B1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina