Voorwaarts maakt zich op voor kwalificatietoernooi NK Beach Handball op eigen sportpark

Komend weekend organiseert Voorwaarts een kwalificatietoernooi voor de NHV Beach Handball Tour, waarmee punten zijn te verdienen om deelname aan het NK te bereiken. De Twellose vereniging is met twee damesteams en vijf jeugdploegen sterk vertegenwoordigd op haar eigen toernooi.

“We zijn al maanden met de voorbereidingen bezig”, vertelt Bas von Pickartz, die samen met Jesse van Delsen de kartrekker van het toernooi is. “We hebben twee beachvelden en daarnaast een centre court met een tribune. Tegelijkertijd met dit beachtoernooi is er ook het Twellolands VHT volleybaltoernooi op ons sportpark, inclusief onder andere een braderie. Het is komend weekend dus één groot, sportief feest op De Laene.”

Centre court met tribune

Op het kwalificatietoernooi kunnen de deelnemende teams punten verdienen voor de NHV Beach Handbal Tour die van half mei tot half juni loopt. De acht beste ploegen van elke categorie (D-, C-, B- en A-jeugd en de senioren) plaatsen zich voor het NK Beach Handball op 24 en 25 juni in Venlo. Von Pickartz: “Hoeveel punten je wint, hangt onder andere af van je ranking op de toernooidag, maar daarnaast heeft ook ieder toernooi zijn eigen waarde. Het aantal deelnemers en de sterkte van de ploegen worden daar in meegenomen, evenals de faciliteiten die er ter plekke zijn, zoals een centre court, een tribune en gekwalificeerde scheidsrechters.”

Ook het promoten van de beachhandbalsport geeft het toernooi extra waarde. “Op zondag is er voor onze F- en H-jeugd een beachclinic, die verzorgd wordt door echte beachhandbalsters. Alle jeugdspelers mogen vriendjes en vriendinnetjes die geen lid van de club zijn meenemen. We hebben nu al ruim veertig aanmeldingen.”

Van D-jeugd tot senioren

Vorig jaar bereikten alle vijf teams van Voorwaarts het NK, van de D-jeugd tot het seniorenteam. Dat zal dit jaar niet gaan lukken. Von Pickartz: “De B-jeugd doet wel met ons toernooi mee, maar kan niet met voldoende andere toernooien meedoen om aanspraak te maken op NK-deelname. De D-, C- en A-jeugd gaan daar wel voor, net als ons dames 1-team. Komend weekend doet er ook nog een tweede seniorenteam van ons mee op ons eigen toernooi.” Webton Beach Twente, SDS’99 en Quintes VVW zijn de andere drie deelnemers bij de dames.

EHF Champions Cup

Op het NK vorig jaar in Stadskanaal pakten de meisjes van Voorwaarts D1 het goud, het A-, B-, en C-team bereikten alle drie de halve finales en het seniorenteam werd verliezend finalist. Die tweede plaats bleek voldoende voor deelname aan de EHF Champions Cup, omdat winnaar LIT Malserz ALN van Europese deelname afzag. Voorwaarts speelde met een dertiende plek een bijrol op het toernooi op het Portugese eiland Porto Santo, maar dat deerde de ploeg, die volop genoot van het Europese avontuur, absoluut niet.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina