Keepster Van Vessem verruilt Lettele voor DSVD

Ciska van Vessem zou volgend jaar met Lettele de stap naar de tweede divisie maken, maar de 24-jarige keepster gaat het nog eens twee klassen hogerop zoeken. Volgend seizoen verdedigt de in Zwolle en Apeldoorn woonachtige Van Vessem het doel van eredivisionist DSVD uit Deurningen.

“Ik werd drie weken geleden door de trainer van DSVD, Arjan Averink, benaderd met de vraag of ik bij DSVD wilde komen,” vertelt Van Vessem. “Dat was heel gek en vooral onverwacht, wat de keuze heel lastig maakte.” Van Vessem moest er dan ook even goed over nadenken. “Ik had eigenlijk al besloten gewoon bij Lettele door te gaan. Dat is een hartstikke mooie, kleine club. Vooral dat laatste, dat dorpsgevoel dat er heerst, vind ik erg prettig.” Maar na een kennismaking bij DSVD bleek dat gevoel niet alleen bij Lettele te vinden te zijn. “Ook daar staat de sporthal in de middle of nowhere. DSVD is net als Lettele geen grote, massale club en dat spreekt me aan. En het voelde goed, dat was ook belangrijk. Eredivisie spelen is leuk, maar als er geen klik met het team is, houdt het op.”

Dus koos de keepster, met enig pijn in het hart, voor de overstap naar de eredivisieclub. “Dat ik op mijn leeftijd nog de kans krijg om eredivisie te spelen, had ik niet verwacht. Die kans wil ik pakken. 24 jaar is natuurlijk niet oud, maar in Nederland, waar vooral jonge talenten in de eredivisie spelen, is dat al best een hoge leeftijd.” Bij DSVD is ze vooralsnog de enige keepster. “Dat was ook een voorwaarde. Bij Lettele wist ik vrij zeker dat ik in ieder geval vijftig procent van de tijd in het doel zou staan. Dat wilde ik niet op het spel zetten voor op de bank zitten in de eredivisie. Ik ben tot nu de enige keepster bij DSVD. Wie er als tweede bij komt is nog onduidelijk.”

Dinsdagavond deelde ze haar besluit mee aan haar teamgenoten bij Lettele. “Ik heb al twee keer eerder een overstap gemaakt. Tot mijn achttiende speelde ik bij Achilles in Apeldoorn. Daarna heb ik vier jaar bij Kwiek 2 gekeept en de laatste twee seizoenen dus bij Lettele. Het enge van het vertellen was er daarom wel een beetje af. Gelukkig reageerden de speelsters erg positief. Ze feliciteerden me en vertelden dat ze het zo tof en leuk voor mij vonden.”

In de eredivisie komt ze haar oude club Kwiek tegen. “Ja, dat is erg leuk. Het is vooral grappig dat ik dan tegenover Claudia ter Wal kom te staan. In mijn laatste seizoen bij Kwiek 2 hebben we samen gespeeld en we zijn nog steeds vriendinnen. Het is erg leuk om haar straks weer tegen te komen op het veld.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina