Is Heeten nog steeds completer en gevarieerder dan SDOL?

Na een jaar van handbaldroogte beginnen SDOL en Heeten zaterdag met een knaller het nieuwe handbalseizoen. In Luttenberg staan beide teams in hun openingsduel in de hoofdklasse A tegenover elkaar. Hoewel ze beide nog groentjes zijn in die hoofdklasse, zijn ze voor elkaar zeker geen onbekenden.

Vorig jaar debuteerde zowel SDOL als Heeten naar de hoofdklasse. Heeten deed dat als nummer 1 van het voortijdig gestaakte seizoen 2019-2020; SDOL ging in op de uitnodiging van het NHV om als nummer twee ook de stap omhoog te maken. “Het gaat heel rap. Je vraagt je dan af of ze er klaar voor zijn, maar ik denk dat deze groep het wel aankan”, zei SDOL-trainster Helma Meijerman daarover. “De hoofdklasse is sneller en technischer, maar ook ruwer. Ik geloof dat de meiden daar inmiddels wel bestand tegen zijn.”

Lees ook: Ineens in de hoofdklasse: ‘Ik denk dat we er klaar voor zijn’

Aanvallend meer mogelijkheden

Heeten en SDOL kennen elkaar van A tot Z; in de eerste klasse stonden ze seizoenenlang tegenover elkaar. De laatste ontmoeting dateert van januari 2020. Toen trok Heeten met 24-26 aan het langste eind. “Wij waren in de breedte gevaarlijker dan SDOL en hadden daardoor aanvallend meer mogelijkheden”, concludeerde Heeten-trainer Harry Stoeten na die wedstrijd. Meijerman was het daarmee eens: “Heeten is op dit moment veel completer dan wij zijn. Hun aanvalsspel is gevarieerder en hun dekking is fysiek sterk.”

Lees ook: Completer Heeten wint terecht van strijdvaardig SDOL

Herintreders

Hoe beide ploegen er nu voor staan, zal de wedstrijd van morgen duidelijk maken. Heeten heeft een prima voorbereiding gedraaid en speelt met nagenoeg dezelfde selectie als vorig jaar. De selectie verwelkomde een oude bekende: jeugdspeelster Lisa Maatman is na een uitstapje bij Kwiek terug in Heeten. Heeten staat voor een pittige seizoensstart: met SDOL, DOS en Nieuw Heeten, en tussendoor de bekerwedstrijd tegen Wijhe’92, weet de ploeg snel waar het dit seizoen staat.

In de selectie van SDOL zijn een paar wijzigingen. Trainster Meijerman kan geen beroep meer doen op Michelle Alferink, zij is gestopt. Lisanne Nijenkamp is daarentegen weer zo goed als terug. Anderhalf jaar geleden scheurde ze haar kruisband. Na een operatie en revalidatie is ze hard aan het opbouwen om volledig terug te keren. Keepster Lisa Hoonhorst sluit dit seizoen definitief aan bij het eerste team.

Extra Sallands tintje

De derby tussen SDOL en Heeten heeft in de Week van de Scheidsrechter nog een extra Sallands tintje: arbiter Wim Hondeveld uit Heino fluit het duel.

Zaterdag 2 oktober 2021
19.45 uur: SDOL – Heeten

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina