Completer Heeten wint terecht van strijdvaardig SDOL

De topper tussen SDOL en Heeten werd zaterdagavond een prooi voor de bezoekers uit Heeten. De gasten toonden zich in de Achterberg met 24-26 de sterkste en blijven daardoor koploper in de eerste klasse. Beide ploegen konden zich prima vinden in dit resultaat.

“Wij waren in de breedte gevaarlijker dan SDOL en hadden daardoor aanvallend meer mogelijkheden. Zij waren vooral afhankelijk van hun sterke linkeropbouwster,” vond Harry Stoeten. De coach van Heeten doelde daarmee op de jonge Luttenbergse Inge Lugtenberg die maar liefst negen keer het net vond. “In principe ging de wedstrijd aardig gelijk op. Na een kwartier stond SDOL voor, maar daarna pakten wij ons goede spel op. In de tweede helft zetten we dat op dezelfde manier voort.” De voorsprong die Heeten bij rust had (15-17) kwam niet meer in gevaar. “SDOL kwam telkens wel terug, maar het is nooit meer echt spannend geweest. In de slotfase probeerden ze met een offensieve dekking wat te forceren, maar dat straften wij goed af.”

Zijn collega van SDOL, Helma Meijerman, kon zich goed vinden in de samenvatting van Stoeten. “Het is jammer dat we verloren hebben, maar wel terecht. Heeten is op dit moment veel completer dan wij zijn. Hun aanvalsspel is gevarieerder en hun dekking is fysiek sterk.” Meijermans speelsters hadden moeite door de Heetense defensie heen te komen. “We waren te druk met ons individuele spel, waardoor we niet als team ons eigen aanvalsspel speelden.”

Even wennen

Ondanks de nederlaag is Meijerman niet ontevreden over het verloop van het seizoen. “We moeten niet vergeten dat we dit seizoen begonnen met vier nieuwe speelsters die nog nooit in dames 1 gespeeld hebben. We missen door langdurige blessures Karlijn Alferink en Lisanne Nijenkamp, twee belangrijke speelsters. Maar daar moeten we niet te veel naar kijken. We kunnen nu niet op hen leunen, dus we moeten zorgen dat we de anderen beter maken. Het team moet nog veel leren en doen. We zijn in opbouw. Daar richten we ons dit seizoen ook op: veel herhalen, herhalen, herhalen en daardoor individueel en als team verbeteren en sterker worden.”

Het was voor de fanatieke Olster coach, die met Voorwaarts in vier jaar de eredivisie bereikte, wel even wennen in Luttenberg. “Maar het is voor die meiden ook een hele verandering. Dat realiseer ik me eigenlijk nu pas. Ik kreeg vaak te horen: Helma, waar heb je het over? Daar hebben we nog nooit van gehoord! Niet dat ik nou zo’n goede trainer ben, maar ik had mijn verwachtingen te hoog liggen. Nu groeien we dichter naar elkaar toe en begrijpen we elkaar steeds beter. Dat begint nu echt te komen.” Of ze ook volgend seizoen in Luttenberg voor de groep staat, daar is nog niks bekend over. “Daar hebben we nog niet over gesproken. We hebben wel een evaluatie gehad en daaruit bleek dat we allemaal tevreden zijn. Maar ik vind het nog veel te vroeg om nu al te zeggen wat we volgend seizoen doen. We zijn nog maar halverwege de competitie. Februari of maart is vroeg genoeg.”

Druk erop

Stoeten heeft al wel toegezegd zijn samenwerking met Heeten met een tweede seizoen te verlengen. “Ik rijd elke week met veel plezier naar Heeten toe. Of we nu ook voor het kampioenschap gaan? Natuurlijk wordt daar over gesproken, maar de doelstelling is voorlopig nog steeds gewoon lekker handballen. We staan drie punten los van LHC, maar moeten nog tien wedstrijden spelen. We moeten zien hoe het gaat als straks de druk er echt op komt.” Meijerman ziet in Heeten in ieder geval wel de favoriet voor de titel. “Laat ik het zo zeggen: dat zouden ze wel moeten zijn. Ze zijn de meest complete ploeg, er zit veel handbal in en volgens mij hebben ze een leuke en goede trainer.”

Zaterdag 4 januari 2020
SDOL – Heeten: 24-26 (15-17)
Scores SDOL: Inge Lugtenberg 9, Floor Schotman 6, Sharon Spoolder 5, Anne Alferink 3, Michelle Alferink 1
Scores Heeten: Amèl Blom 6, Emma Schoorlemmer 6, Dewi Tepperik 6, Kayra Rodijk 2, Linet Slinkman 2, Imke Groot Koerkamp 1, Kim Herder 1, Maureen Schiphorst 1, Kelly Wichers Schreur 1

Foto: Heeten neemt afscheid van het publiek na de winst op SDOL

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina