Ineens in de hoofdklasse: ‘Ik denk dat we er klaar voor zijn’

En dan promoveer je zomaar naar de hoofdklasse. Het overkwam SDOL afgelopen seizoen. “Een geluk bij een ongeluk,” noemt trainster Helma Meijerman het. “Maar je dwingt het natuurlijk ook zelf af.” Zaterdag opent SDOL de competitie met een thuiswedstrijd tegen E&O 2, al heeft Meijerman daar haar vraagtekens bij.

Toen half maart de competitie plotseling afgebroken werd vanwege de corona-uitbraak stond SDOL op de tweede plek in de eerste klasse, achter Heeten dat de titel bijna niet meer kon ontgaan. “Heeten promoveerde als nummer 1. Wij kregen een mailtje met de vraag of we ook wilden promoveren. Er was nog een plekje vrij en wij hadden daar als nummer 2, met nog zicht op het kampioenschap, als eerste recht op,” vertelt Meijerman.

Ruwer

Het kostte de Luttenbergers weinig tijd om daar een antwoord op te geven. “De meiden, en eigenlijk heel Luttenberg, zijn er heel blij mee dat we in de hoofdklasse spelen.” Wel gaat het allemaal ineens erg snel, vindt Meijerman. “Dat had ik destijds ook als trainster met Voorwaarts. Daar stonden we onverwacht snel in de tweede divisie. Nu met SDOL gaat het ook heel rap. Je vraagt je dan af of ze er klaar voor zijn, maar ik denk dat deze groep het wel aankan. De hoofdklasse is sneller en technischer, maar ook ruwer. Ik geloof dat, na alle oefenduels, de meiden daar inmiddels wel bestand tegen zijn.”

Groot en sterk

De oefenresultaten die SDOL de afgelopen weken boekte zijn veelbelovend. Tweededivisionist Oliveo uit Pijnacker werd met 23-20 verslagen. Hoofdklassers Bentelo 2 en Wesepe moesten ook hun meerdere erkennen in SDOL. “Het gaat goed. De voorbereiding verliep naar wens,” concludeert Meijerman. “De spoeling qua spelers was vorig jaar dun en is nu nog niet heel ruim, maar de basisgroep is in tact gebleven. Drie speelsters van dames 2 hielpen ons vorig jaar bijna elke wedstrijd. Esmee Nijland heeft van dat groepje definitief de overstap naar dames 1 gemaakt. Ook keepster Lisa Hoonhorst sluit bij de selectie aan. Zij is eigenlijk nog een B-speelster, maar is groot en sterk en gaat zeker minuten maken bij ons. De laatste nieuweling is Helen van den Berg. Zij komt over uit de A1.”

Opbouwster Karlijn Alferink keert niet terug binnen de lijnen. “Zij heeft vorig jaar vrijwel niet gespeeld. Ze heeft veel problemen met haar achillespees en heeft daarom besloten helemaal te stoppen met handballen. Lisanne Nijenkamp verwacht ik dit seizoen ook nog niet te zien spelen. Zij heeft onlangs een nieuwe kruisband in haar knie gekregen.”

‘Speel nergens om’

Zaterdag speelt SDOL de eerste wedstrijd in de hoofdklasse tegen het onbekende E&O 2. “Ik weet niks van die ploeg,” moet Meijerman toegeven. “Maar ik moet nog zien of de wedstrijd echt doorgaat. De heren daar handbalden vorige week niet vanwege coronabesmettingen. Het gaat in die regio behoorlijk hard. Hurry Up speelde ook al niet, dus ik ben absoluut niet zeker dat onze wedstrijd morgen wel doorgaat.”

Meijerman ziet het hele competitieverloop sowieso somber in vanwege de pandemie. “Het NHV heeft laatst bepaald dat de eerste competitiehelft bindend is voor promoties en degradaties, maar ik denk dat we dat al niet gaan redden. Je hebt straks na vijf speelrondes dat sommige ploegen vijf keer hebben gespeeld en andere nog maar twee of drie keer. Kwiek speelt dit weekend niet en volgende week ook niet, maar daarna moeten ze er ineens weer staan. Dat is niet fair.”

Als het aan Meijerman ligt, vervalt het spelen om de prijzen. “Spelen is leuk, dat moeten we ook zeker doen, maar ik zeg: speel nergens om. Niet om promoties, kampioenschappen of degradaties, maar alleen om in vorm te blijven. Als iedereen gezond is, blijf lekker ballen, maar wees er voorzichtig mee.”

Selectie SDOL 2020-2021: Lisa Hoonhorst (keeper), Amy Kogelman (keeper), Anne Alferink, Michelle Alferink, Helen van den Berg, Nicole Bons, Roos Kortstee, Inge Lugtenberg, Esmee Nijland, Floor Schotman en Sharon Spoolder

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *