Heren Heeten/Schalkhaar/DSC halen uit in tweede helft: ‘Maar het spel kon wel beter’

De heren van combinatieploeg Heeten/Schalkhaar/DSC hebben in eigen huis een ruime overwinning geboekt. Reehorst 2 werd na een gelijkopgaande eerste helft uiteindelijk ruim met 41-28 verslagen. Hierdoor stijgt de ploeg van trainster Carla Rouwenhorst naar de derde plaats in de eerste klasse.

Het team was afgelopen zaterdagavond allesbehalve compleet. Zo waren de geblesseerden Erik Giessen, Quido Lubbers, Bert Jan Buiskool en Thije Wiggers niet inzetbaar. Daarnaast waren ook Tim Bloemen, Roland Voorhorst, Fabian Dorlas en keeper Marc Warmerdam afwezig. Het gemis van de spelers werd gelukkig goed opgevangen door een aantal spelers uit het tweede team.

Door de samenwerking tussen Heeten, Schalkhaar en DSC op het gebied van mannenhandbal beschikken ze nu over twee herenteams. Trainster Carla Rouwenhorst benadrukt het belang van de samenwerking: “Het is fijn dat we door deze combinatie nu twee teams hebben. We moeten er samen voor blijven zorgen dat we het Sallandse herenhandbal op de kaart blijven zetten.”

Speler op doel

In de eerste helft wist de thuisploeg meteen gemakkelijk te scoren. Rouwenhorst: “Zonder de aanvallen echt op te moeten zetten kwamen we er gemakkelijk uit. We scoorden een aantal doelpunten op snelheid, maar ook vanuit de opbouwrij waren we trefzeker. Verdedigend lieten we hier en daar wel een steekje vallen. Reehorst bleef hierdoor de aansluiting vinden.” De stand was na twintig minuten 12-11 in het voordeel van de ploeg van Rouwenhorst. Op dat moment viel de keeper van Reehorst geblesseerd uit. Eén van de betere spelers kwam op het doel te staan. Heeten kon iets uitlopen en bij 16-12 klonk het rustsignaal.

Na de rust stond er een andere speler op het doel bij Reehorst. Carla: “In de tweede helft lieten we aanvallend beter samenspel zien. We scoorden met een aantal mooie combinaties, hoewel het dynamische aanvalsspel wat we normaal gesproken graag spelen wat minder tot uiting kwam. Verdedigend stonden we beter en uiteindelijk liepen we gemakkelijk uit.” Bij 41-28 klonk het eindsignaal.

Ondanks de ruime overwinning was trainster Carla Rouwenhorst niet helemaal tevreden over het vertoonde spel. “Natuurlijk ben ik blij met de overwinning en pakken we twee belangrijke punten. Maar twee weken geleden tegen Achilles, waar we uiteindelijk in de slotfase verloren, speelden we beter. Dat was in alle opzichten een mooie en goede wedstrijd. Maar we mogen zeker trots zijn op deze ruime overwinning. Het is mooi om te zien dat we door de samenwerking nu op meerdere posities breder inzetbaar zijn. Hierdoor kunnen we ook gemakkelijker de afwezigheid van een aantal spelers oplossen.”

Anderhalve competitie

Dit seizoen mogen de herennog twee keer aantreden tegen Reehorst 2. Ze spelen namelijk anderhalve competitie. “We hebben een kleine competitie en komen elkaar daardoor vaker tegen. Dat is lastig, want de teams kennen elkaar goed. Het daagt ons wel uit om er elke wedstrijd vol voor te gaan en ons eigen spel te spelen. De doelstelling is om boven in de middenmoot te eindigen. Met deze overwinning hebben we weer twee belangrijke punten gepakt. We trainen één keer per week twee uur. Daarnaast hebben we eens in de drie à vier weken een gezamenlijke training met beide herenteams. In verhouding maken we minder trainingsuren dan andere teams. Tot op heden doen we het goed en draaien we goed mee. Maar we moeten er flink voor blijven werken om die positie te behouden.”

Heeten/Schalkhaar/DSC – Reehorst 2 41-28 (16-12). Doelpunten Heeten/Schalkhaar/DSC: Thomas Freriks 14, Mart Hofman 10, Tristan Dorlas 7, Leo Dijkstra 4, Jesper Middelburg 4, Marcel Grotenhuis, Maarten Koopman.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina