Haarle zonder trainer Willem Woudstra naar cruciale wedstrijd met Holten

Zaterdagavond nemen de handbalsters van Haarle het op tegen Holten. Beide ploegen hebben het lastig in de eerste klasse en kunnen de punten hard gebruiken. Een belangrijke wedstrijd dus, die Haarle zonder coach Willem Woudstra moet gaan spelen. De trainer stapte deze week op bij de eersteklasser.

“Het is de tijd van het jaar dat je als club met de trainer om de tafel gaat zitten”, vertelt Daniëlle Veldkamp, teambegeleidster van Haarle 1. “Onze technische commissie heeft gepolst bij dames 1, 2 en 3 – de teams die Willem traint – of ze volgend jaar met hem door willen gaan. Het bleek dat ze toch graag met een nieuwe trainer verder willen. Dat heeft de club hem dinsdag verteld en daarop besloot hij helaas om direct te stoppen.”

Veldkamp en ook de speelsters betreuren het abrupte besluit van Woudstra. “Dat we niet met hem verder willen, heeft niks met Willem als persoon te maken. Sterker nog, het is een heel fijne man en hij heeft ervoor gezorgd dat het spelplezier terug is binnen de groep, maar de meiden missen op technisch vlak vooral aanvallend wat bij hem. We hadden oprecht heel graag het seizoen met hem afgemaakt. We vinden dit echt heel jammer. Maar het is zijn keuze en dat respecteren we.”

‘Te vroeg’

De beslissing van Haarle viel Woudstra rauw op zijn dak. “Ik zag het niet aankomen”, erkent de trainer. “Normaal blijf je drie, soms vier jaar bij een club, maar nu moet ik met twee jaar al weg. Dat is te vroeg. Ik ben het seizoen begonnen met slechts vier dames 1-speelsters. Twee zijn er drie maanden op vakantie, eentje gaat nog weg en we hebben een paar blessures. Het is roeien met de riemen die we hebben. In januari verwacht ik dat we weer aardig compleet zijn, dan pas kun je echt zien hoe het gaat. Ik had graag die kans gekregen. Dit seizoen had ik natuurlijk kunnen afmaken, maar ik heb privé aardig wat voor de kiezen gekregen en dat is nog steeds het geval. De motivatie en drive zijn nu weg. Ik ben een gevoelsmens en ben bang dat het dan mis gaat. Om mezelf in bescherming te nemen, heb ik deze beslissing genomen.”

Haarle lost het vertrek van Woudstra voorlopig met mensen van de eigen club op.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina