ABS wint ook met ruime cijfers van Wijhe’92 2 en zet stijgende lijn voort

ABS pakte in eigen huis twee belangrijke punten tegen concurrent Wijhe’92 2. Door de winst stijgt de ploeg van trainster Anja Lubbers naar de vierde plek in de eerste klasse. De wedstrijd eindigde in een ruime zege: 32-23.

Met twee snelle aanvallen op rij opende Wijhe’92 de score in Bathmen en pakte een 0-2 voorsprong. ABS deed snel wat terug en na tien minuten stond er een tussenstand van 4-4 op het scorebord. Trainster Anja Lubbers zag dat haar team het moeilijk had in de eerste helft: “De eerste helft was echt een gelijkopgaande strijd. Wijhe speelt veel op snelheid, iets wat wij ook graag doen. Dat resulteerde in een spannende eerste dertig minuten.” Geleidelijk aan kwam ABS beter in de wedstrijd en liep via 10-7 uit naar een ruststand van 14-12.

Goed uit de kleedkamer

Na de rust kwam ABS goed uit de kleedkamer en wist de voorsprong snel uit te breiden naar 18-13. Lubbers: “In de tweede helft speelden we beter. Mede dankzij een aantal snelle en mooie aanvallen wisten we de voorsprong te behouden. Een paar wedstrijden geleden keken we met rust twee keer tegen een voorsprong aan en gaven we dat na rust direct uit handen. Vorige week tegen Ha-STU en ook vandaag kwamen we scherp uit de kleedkamer en gaven we de voorsprong niet meer weg.”

ABS scoorde de tweede helft makkelijker en met goed samenspel werd de marge uitgebreid. Via 20-15 en 27-21 werd het uiteindelijk 32-23 in het voordeel van de thuisploeg. Door de zege kan ABS twee belangrijke punten bijschrijven en behoudt het de aansluiting met de top.

Volgend weekend staat er werderom een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Bathmensen. Op zaterdagvond reist de ploeg dan af naar Doetinchem voor de wedstrijd tegen Artemis’15, de nummer twee van de ranglijst.

ABS – Wijhe’92 2 32-23 (14-12). Doelpunten ABS: Romy van Zijl 9, Hilde in ’t Hof 7, Maud in’t Hof 3, Kim Meijerhof 3, Danique Prins 3, Lissa te Riele 3, Kelly Meijerhof 2, Femke Noordebos, Milou Schoemaker.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “ABS wint ook met ruime cijfers van Wijhe’92 2 en zet stijgende lijn voort”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina