Heeten haakt lang aan, maar moet Bentelo uiteindelijk toch laten gaan

Met Bentelo, de nummer drie van de tweede divisie, had hoofdklasser Heeten een pittige tegenstander in het bekertoernooi. De Twentse gasten hadden lang moeite om Heeten van zich af te schudden, maar wonnen uiteindelijk wel: 27-33.

Bij rust was de stand in de Heetense sporthal volledig in evenwicht: 15-15. Na het wisselen van speelhelft pakte Bentelo het initiatief en had bij 17-22 een voorsprong van vijf punten te pakken. Heeten speelde zich daarna knap terug in de wedstrijd. Met twee benutte break-outs op rij zorgde Kelly Wichers Schreur bij 24-25 voor de aansluiting. Kayra Rodijk (25-26) en Amèl Blom (26-27) hielden de hoop levend en ook keepster Sille Kruiper deed met een knappe redding bij 26-27 een duit in het zakje.

Het bleek echter niet voldoende. Het slotakkoord in Heeten was voor de gasten uit Bentelo, die zich daardoor verzekerden van een plek in de kwalificatiefinales van het bekertoernooi. Tegenstander daarin is WHC uit Hengevelde, dat DFS Arnhem met 21-16 van zich afschudde.

Eerder deze week plaatste Kwiek A1 zich ook al voor de volgende ronde. De Raalter junioren treffen dan E&O als tegenstander.

Foto: Heeten-speelster Lisa Maatman, vorig seizoen in actie tegen Zwolle | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina