Kwiek A1 flikt het opnieuw: weer een ronde verder

Na de Tukkers en Stevo heeft de A1 van Kwiek opnieuw een indrukwekkende slag geslagen in het bekertoernooi. In eigen huis werd woensdagavond in een spannend duel afgerekend met Dalfsen, wederom een tweededivisionist.

Na de opmerkelijk eenvoudige zeges op de twee Twentse ploegen in de eerdere rondes (32-17 en 26-18) moest Kwiek A1 tegen Dalfsen serieus aan de bak. Het was het treffen tussen de nummer vier van de A-jeugddivisie A en de nummer vier van de tweede divisie A. Beide teams bleken gelijkwaardig aan elkaar en maakten er in Tijenraan een bloedstollende wedstrijd van. Kwiek A1 trok met 26-24 nipt aan het langste eind.

Kwalificatiefinales

Door de winst kunnen de Raalter jeugdspelers zich gaan opmaken voor de kwalificatiefinale tegen E&O, dat zich gisteren ten koste van LHC plaatste voor de volgende ronde. Of Kwiek A1 ook tegen de hekkensluiter van de eredivisie kan stunten, wordt duidelijk in de week van 9 januari. In tegenstelling tot de vorige rondes is Kwiek A1 dan niet automatische verzekerd van een thuiswedstrijd. Loting bepaalt waar er gespeeld gaat worden. De winnaar van deze kwalificatiefinale mag deelnemen aan het landelijke bekertoernooi, waar alle eredivisieploegen van vorig seizoen al automatisch voor geplaatst zijn.

Morgenavond kan ook Heeten zich plaatsen voor een van de kwalificatiefinales. In eigen huis is Bentelo (tweede divisie) de tegenstander. De andere finalist komt uit het duel tussen WHC en DFS Arnhem.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Kwiek A1 flikt het opnieuw: weer een ronde verder”

  1. Henny Nijboer

    Regels en reglementen dienen er voor dat alle teams gelijke omstandigheden dienen te hebben.
    Dan blijft het vreemd dat “buitenstaanders” (halverhuurders) de omstandigheden mogen aanpassen door met hars te mogen spelen, waardoor van gelijke omstandigheden dus geen sprake is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *