Haarle en heren Heeten gaan in bekerduel tot het gaatje, met wisselend succes

Door een magere deelname van herenteams aan het regionale bekertoernooi, was het eerste bekerduel van Heeten gelijk al een kwartfinale. De Heetense heren speelden geen sterke partij, maar werkten er wel hard voor en dat betaalde zich uit. Ook de dames van Haarle (foto) gingen tot het uiterste, maar strandden op één puntje.

Heeten speelde in eigen huis tegen Zwolle en moest er hard voor werken om de overwinning binnen te slepen. Dat lukte. Na een moeizame wedstrijd stond er na zestig minuten een 29-24 eindstand op de borden. “Het was niet altijd goed, maar … op naar de halve finale!”, aldus Heeten zelf.

Trukendoos

De Haarlese selectie van trainer Willem Woudstra was tot op het bot gemotiveerd om kampioen Duiven, waartegen in de competitie tweemaal ruim verloren werd, eindelijk eens te verslaan. Dat lukte bijna. Duiven liep aanvankelijk met zes punten weg bij Haarle, maar Haarle werkte zich terug in de wedstrijd en hield het tot de laatste seconde spannend. Woudstra: “Duiven had het moeilijk. Hun trukendoos ging open, want wij waren goed en daar hadden ze niet op gerekend. Daardoor hadden we te weinig tijd om de overwinning uit het vuur te slepen. De teleurstelling was er, begrijpelijk, maar als je tegen de kampioen zo’n wedstrijd speelt, mag je met opgeheven hoofd van het veld afstappen.”

Lees ook: wedstrijdverslag Haarle – Duiven

Halve finales

Duiven plaatst zich door de overwinning voor de halve finales, waar eerder deze week ook Wijhe’92 2, Angeren en Artemis’15 zich voor plaatsten. Bij de heren zijn Minverva, UDI1896 2 en UGHV 2 zonder te spelen al zeker van een plek in de halve finale. Heeten heeft zich daar nu dus ook bijgevoegd.

De halve finales worden volgende week gespeeld. De loting hiervoor moet nog plaatsvinden.

Uitslagen kwartfinales Regionale Beker Oost – dames
Angeren – HHZD: 29-22
Wijhe’92 2 – CVO: 24-23
Klarenbeek – Artemis’15: 17-27
Haarle – Duiven: 23-24

Uitslag kwartfinales Regionale Beker Oost – heren
Heeten – Zwolle: 29-24

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina