Eenzijdige derby in Twello: Lettele moet het hoofd buigen voor Voorwaarts

Lettele vatte het kort maar bondig samen: “Voorwaarts was vulle better.” En daar was geen woord aan gelogen. De streekderby zaterdagavond in de tweede divisie werd nooit spannend. Daarvoor was het verschil tussen beide ploegen simpelweg te groot. Voorwaarts won het treffen afgetekend met 39-19 en heeft voorlopig de koppositie in handen. Lettele is naar de voorlaatste plek afgezakt.

Voor Lettele begon de wedstrijd in Twello nog wel goed. Topscoorder Bianca Klein Koerkamp – zij zou in totaal zeven keer scoren, maar viel tien minuten voor tijd uit met een enkelblessure – maakte vanaf de linkeropbouw het eerste doelpunt van de wedstrijd. Teamgenoot Amber Zandbelt zette haar ploeg vanaf de andere opbouw op 0-2. Alineke Ros was de eerste die namens Voorwaarts een doelpunt liet noteren, zij schoot vanuit de linkerhoek de eerste van haar tien scores raak.

Tot 5-5 was het een wedstrijd, daarna liet Voorwaarts, onder toeziend oog van het nieuwe trainersduo op de tribune, zijn klasse zien. Met zeven doelpunten op rij brak de Twellose thuisploeg Lettele al vroeg in de wedstrijd. Bianca Klein Koerkamp scoorde vanuit het midden nog wel de 12-6, maar daarna volgde een nieuwe run van Voorwaarts. Ditmaal maakte Voorwaarts vier doelpunten op rij, waarbij nieuwkomer Jorien Scholten een meer dan prima indruk maakte. Bij rust was het al 21-9.

Twee voetbreuken

Direct in de tweede helft richtte Lettele zich nog eenmaal op, met mooie doelpunten van Roos Groot Koerkamp vanaf de cirkel en Amber Zandbelt vanuit de tweede lijn. Bij Voorwaarts stond inmiddels de jonge Maaike Rüwen op doel, zij verving good old Suzanne Groenen die de eerste helft keepte. De vaste keepers van Voorwaarts zijn opvallend genoeg beiden uitgeschakeld met een voetbreuk. Rüwen gaf haar visitekaartje direct af met een prachtige lange pass op Alineke Ros en een aantal prima reddingen.

De eerste minuten in de tweede helft was Voorwaarts niet helemaal bij de les, maar vanaf 23-13 was de ploeg weer los. Daimy van Dommelen loste enkel loopschoten, Jill Kloppenburg wist vanuit beide hoeken te scoren en Lisa Oosterwijk lobde een bal knap over de lange Lettele-keepster Naomi Schiphorst heen.

Lettele wist het meegereisde publiek nog eenmaal enthousiast te krijgen. A-jeugdspeelster Jet te Riele maakte als debutant vanaf de linkeropbouw haar eerste doelpunt voor Lettele 1. Het was de 37-19 en meteen ook de laatste score voor Lettele. Bij 39-19 ging Voorwaarts nog op jacht naar het veertigste doelpunt, maar die missie mislukte, het bleef 39-19.

Geen coaches aanwezig

Bij beide ploegen ontbrak deze avond een coach. Lettele moet het al langer zonder coach doen, vanwege het voortijdige vertrek van Roy Bruil. Dit keer moest Voorwaarts de aansturing ook zelf verzorgen. Kira Overmars zat tot haar frustratie thuis met een coronabesmetting. Begeleidsters Liduine Ebbers en Kristel Poll namen de honneurs waar.

Voorwaarts – Lettele: 39-19 (21-9)
Doelpunten Voorwaarts: Alineke Ros 10, Lisa Oosterwijk 8, Daimy van Dommelen 6. Jorien Scholten 6, Chantal Deijk 3, Jill Kloppenberg 3, Aniek Koers 2, Silke Schoenaker 1
Doelpunten Lettele: Bianca Klein Koerkamp 6, Amber Zandbelt 4, Roos Groot Koerkamp 3, Inge Klein Koerkamp 3, Yara Kloosterboer 1, Jolien Oosterwijk 1, Jet te Riele 1