Dit zijn de kerstkampioenen van 2019

Kwiek, Heeten, ABS, Voorwaarts 2 en Lettele zijn halverwege de competitie de lijstaanvoerders in hun klasse en mogen zich zodoende de herbstmeisters van dit seizoen noemen. Staan ze in april nog steeds bovenaan of worden ze op de huid gezeten door de concurrentie?

Voor drie van deze vijf ploegen lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat het kampioenschap een feit is. Kwiek, Lettele en Voorwaarts 2 hebben al hun wedstrijden nog gewonnen. Dat hebben ze bovendien op zo’n overtuigende wijze gedaan dat de concurrentie geen serieus gevaar genoemd kan worden.

Kwiek leidt in de eerste divisie met 32 punten en staat daarmee zeven punten los van nummer 2 BFC. Lettele heeft in de hoofdklasse een nog grotere voorsprong. Het verschil met runner-up ESCA is al negen punten. Voorwaarts 2 heeft een minder groot gat met nummer 2 Schalkhaar (achttien om veertien punten), maar de Twellose tweedeklasser (2C) heeft een wedstrijd minder gespeeld én al twee keer laten zien ruim van Schalkhaar te winnen.

In de klassen waar Heeten en ABS aan kop gaan, is het spannender. Eersteklasser Heeten kan zich geen fout permitteren. Het verschil met nummer 2 SDOL is slechts twee punten, LHC volgt daar weer een puntje achter. ABS was in de tweede klasse A al even van de koppositie verstoten door Wijhe’92 2, maar herstelde dat in de inhaalwedstrijd tegen Broekland 2. Het verschil blijft met één puntje echter minimaal.

Foto: van links naar rechts en van boven naar beneden: Kwiek, Heeten, ABS, Voorwaarts 2 en Lettele

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina