‘Begin februari kunnen we de kampioenswedstrijd spelen’

Als alles goed uitvalt kan Kwiek op 1 februari de kampioenswedstrijd in de eerste divisie spelen, hebben ze in Raalte uitgerekend. Na de 22-35 winst op Hercules gisteravond is het verschil met de concurrentie inmiddels zeven punten.

“In januari spelen BFC en PSV, de nummers 2 en 3, tegen elkaar. Als BFC die wedstrijd verliest en wij blijven alles winnen, zouden we begin februari tegen BFC al onze kampioenswedstrijd kunnen spelen. Dat is de enige ploeg waar we ons nog zorgen over moeten maken,” legt coach Tonio van Rhee uit.

Ook tegen Hercules kende Kwiek zaterdagavond weinig problemen. Van Rhee: “We speelden een moeizame eerste helft. Dat kwam door het trage spel van Hercules, maar ook door gebrek aan scherpte van onze kant. We lieten Hercules te veel in de wedstrijd komen.” In de tweede helft ging dat beter. “We rustten met 11-18 en kwamen scherp uit de kleedkamer. Op het einde kregen we er wel weer te veel tegen. 22 tegendoelpunten is op zich niet veel, maar het was wel onnodig.”

Alle veldspeelsters kwamen tot scoren. “Dat is prettig, dat geeft aan dat we over de hele breedte sterk waren.” Hoekspeelster Floor Liefers stak er met tien doelpunten bovenuit. “Romé Steverink speelde met Jong Oranje een vierlandentoernooi in Hongarije en kon dus niet meedoen. Femke Schoterman ging daarom mee. Zij deed het uitstekend als linkshandige op de rechterhoek. Ze scoorde drie keer.”

Kwiek heeft nu een week rust (“Eindelijk”) en traint 2 januari weer verder. De volgende wedstrijd is op zaterdag 4 januari thuis tegen E&O. De Drentse ploeg is de enige tegenstander waar Kwiek het dit seizoen lastig tegen had. In Emmen werd op het nippertje met 23-24 gewonnen.

Dames eerste divisie
Hercules – Kwiek 22-35 (11-18)
Scores Kwiek: Floor Liefers 10, Danique de Jong 5, Floor Tutert 4, Meike Damhuis 3, Jessica Hilbrands 3, Femke Schoterman 3, Lisa Bosch 2, Anouk van Rijssen 2, Valerie Logtenberg 1, Kim Peters 1, Nel Veldhuis 1

Lees ook: wedstrijdverslag Hercules – Kwiek

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina