21-12-2019: Hercules – Kwiek (1e divisie)

Verslag Kwiek

Kwiek sluit laatste wedstrijd van 2019 zonder puntverlies af (16 competitiewedstrijden ongeslagen)!

Afgelopen zaterdag heeft Kwiek de laatste wedstrijd van deze jaargang opnieuw gewonnen. Bij Hercules in Den Haag werd het 22-35 voor Kwiek, met jawel de 700ste goal ( incl. bekerwedstrijden) van dit seizoen alweer.

Het was geen beste wedstrijd mede door het trage spel van de tegenstander. De eerste helft kwam pas laat opgang, waardoor het iets langer tijd nodig had voordat kwiek wegliep tot een acceptabele voorsprong 11-18. Het was de scherpte die als collectief ontbrak vanaf het begin, waardoor Hercules de eerste 15 min bij kon blijven.

In de tweede helft liep Kwiek snel weg naar een nog grotere voorsprong, zodat deze wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was. De laatste 10 minuten van de wedstrijd was de verdediging van Kwiek niet in haar beste doen, Hercules scoorde 5 keer achter elkaar zonder dat Kwiek tegen scoorde. Al met al een goede afsluiting van het jaar 2019!

Ongeslagen bovenaan en met 7 punten voorsprong op BFC (nr 2 op de ranglijst). Kwiek ds1 wenst jullie fijne feestdagen en hoopt jullie 4 januari 2020 op de tribune in Raalte te zien!