De tijd van uitbuiken is voorbij

Het nieuwe jaar is slechts vier dagen jong, maar van een rustige herstart van de competitie is geen sprake. Er staat een bak met belangrijke wedstrijden klaar dit weekeinde. Ga er maar eens goed voor zitten.

Ere-, eerste en tweede divisie

In de tweede divisie speelt de complete top 4 tegen elkaar. Wijhe ontvangt in eigen huis koploper VZV 2. Uit kwam Wijhe er niet aan te pas en werd met 33-18 kansloos naar huis gestuurd. Maar de ploeg van Laurens Beld groeide in de competitie en staat nu met zes punten minder dan VZV 2 op plek vier. Bovendien heeft Wijhe aangetoond thuis nauwelijks te verslaan te zijn. Alleen DSO, de huidige nummer 3, wist in de Lange Slag nipt te winnen (23-24). Datzelfde DSO speelt zondag tegen Kwiek 2, de nummer 2 van de ranglijst. Kwiek 2 verloor de uitwedstrijd met klein verschil: 28-26. Bij winst houden de Raaltenaren de druk op koploper VZV.

Kwiek 1 heeft in de eerste divisie op papier een eenvoudige tegenstander. De ongeslagen koploper ontvangt in Tijenraan E&O, de nummer 10 van de ranglijst. Maar heel zeker van een overwinning zal de Raalter ploeg niet zijn. In Emmen werd door een benutte penalty pas in de slotseconden van E&O gewonnen: 23-24. Het was daarmee de enige wedstrijd waarbij Kwiek het echt lastig had.

Voorwaarts kan definitief afstand nemen van de laatste plek in de eredivisie. Voor de kerst werd Borhave verslagen en gaf Voorwaarts de rode lantaarn over aan DSVD. Ditmaal is die Deurningse ploeg de tegenstander van Voorwaarts. Weet Voorwaarts opnieuw te winnen dan vergroot de ploeg het gat met DSVD tot vier punten én komt plaats acht in zicht. Thuis wist Voorwaarts de ontmoeting te winnen met 27-25.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse gaat Lettele proberen de ongeslagen status van de eerste competitiehelft voort te zetten. Wesepe is de eerste horde. Uit wist Lettele met 27-19 te winnen en is thuis zonder twijfel ook de favoriet in de derby. Broekland kan tegen Zwolle de derde plek verstevigen. Zwolle staat drie plekken lager, maar het verschil is slechts één punt. De eerste wedstrijd werd met 12-19 een prooi voor Broekland.

Overwetering kan zorgen voor een gat tussen de brede middenmoot en de onderkant van de hoofdklasse. Overwetering staat achtste met twaalf punten, tegenstander WHC staat negende met acht punten. Bij winst doet Overwetering dan ook zeer goede zaken.

Eerste klasse

In de eerste klasse springt één wedstrijd direct in het oog: SDOL – Heeten. Het is niet alleen een aansprekende derby, het is ook een treffen tussen de nummers 2 en 1 van de ranglijst. Heeten staat als koploper twee punten los van SDOL, maar dat verschil kan na vanavond verdwenen zijn. De eerste wedstrijd betekende winst voor Heeten (32-29). Zijn in de Luttenbergse Achterberg de rollen omgekeerd?

Overwetering 2 speelt in de staart van de eerste klasse een belangrijke wedstrijd tegen Huissen. Overwetering heeft een puntje, Huissen drie. De eerste ontmoeting tussen beide laagvliegers biedt echter weinig hoop voor de Olster eersteklasser: Huissen was met 27-16 veel te sterk. Nieuw Heeten ontvangt in eigen huis HHZD en LHC gaat op bezoek bij de buurvrouwen van Dalfsen. Haarle speelt in eigen huis tegen HCL/Groessen-Loo waar uit verrassend ruim van werd gewonnen (18-24).

De heren van Heeten/Schalkhaar spelen tegen Blauw Wit. Het is de derde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan. Het eerste duel werd ongeldig verklaard, omdat Heeten ten onrechte de keeper niet mocht opstellen. Het inhaalduel werd echter ook niet gewonnen (32-34). Driemaal is scheepsrecht? Bij winst neemt Heeten de zevende plek over van Blauw Wit. Het verschil tussen beide ploegen is slechts een puntje.

Tweede klasse

ABS kan tegen Kwiek 3 de koppositie in 2A verstevigen. Runner-up Wijhe’92 2 speelt dit weekeinde niet, waardoor ABS bij winst een voorsprong pakt. Lettele 2 zit dicht achter de top met slechts vier punten achterstand op ABS. Bij winst op Klarenbeek blijft de ploeg meedoen om de bovenste plekken. Het eerste treffen was een nipte zege van 21-22 voor Lettele. Broekland 2 ontvangt LHC 2, een treffen tussen de nummers 8 en 7 van de tweede klasse A.

In de tweede klasse C speelt Schalkhaar tegen Ha-STU 2. Schalkhaar staat tweede en heeft twee punten meer dan Ha-STU 2, maar uit ging de ploeg van Willem Woudstra hard onderuit: 28-14. Koploper Voorwaarts 2 lijkt een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan. ESCA 2 is de tegenstander. Die Arnhemse ploeg staat vierde en werd in Twello eenvoudig met 35-19 verslagen.

Programma zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020

2e klasse A
Zondag, 12.15 uur: ABS – Kwiek 3
Zondag, 14.35 uur: Lettele 2 – Klarenbeek
Zondag, 16.10 uur: Broekland 2 – LHC 2

2e klasse C
Zaterdag, 20.10 uur: ESCA 2 – Voorwaarts 2
Zondag, 11.00 uur: Schalkhaar – Ha-STU 2

1e klasse Oost – dames
Zaterdag, 19.00 uur: Dalfsen – LHC
Zaterdag, 19.00 uur: SDOL – Heeten
Zaterdag, 19.30 uur: Nieuw Heeten – HHZD
Zaterdag, 19.30 uur: Haarle – HCL/Groessen-Loo
Zaterdag, 20.30 uur: Overwetering 2 – Huissen

1e klasse Oost – heren
Zondag, 12.10 uur: Blauw Wit – Heeten/Schalkhaar

Hoofdklasse B
Zaterdag, 19.00 uur: Overwetering – WHC
Zaterdag, 19.30 uur: Lettele – Wesepe
Zaterdag, 19.30 uur: Broekland – Zwolle

2e divisie A
Zaterdag, 20.15 uur: Wijhe’92 – VZV 2
Zondag, 12.30 uur: Kwiek 2 – DSO

1e divisie
Zaterdag, 19.30 uur: Kwiek – E&O

Eredivisie
Zaterdag, 19.00 uur: DSVD – Voorwaarts

Foto: Wijhe’92 ontvangt in eigen huis koploper VZV 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina