De cijfers zijn niet gunstig, toch kan Kwiek met vertrouwen uitkijken naar bekerduel

In de kwartfinales van het bekertoernooi neemt Kwiek het vanavond op tegen Groot Venlo, de gedeeld koploper van de eredivisie. Hoewel de cijfers niet in Raalter voordeel zijn, zou Kwiek zomaar eens kunnen verrassen.

In de achtste finales rekende Kwiek overtuigend af met Volendam (29-35), maar Groot Venlo is van een ander kaliber. In de competitie ging Kwiek tweemaal hard onderuit tegen de titelkandidaat. De laatste keer werd het in Limburg 34-23, de eerste ontmoeting eindigde in een 23-32-zege voor Groot Venlo.

Hoewel de statistieken niet gunstig zijn, is Kwiek niet bij voorbaat al kansloos. De resultaten van de afgelopen weken moeten de ploeg veel vertrouwen geven. Dit kalenderjaar werden zes van de zeven duels in winst omgezet. Vooral de sterke dekking van Kwiek is een belangrijk wapen. Afgelopen zaterdag liep Quintus zich daar nog keer op keer op vast.

De wedstrijd tussen Kwiek en Groot Venlo begint vanavond om 19.15 uur. Ook de overige kwartfinales worden vanavond gespeeld. DSVD neemt het op tegen VELO, SEW staat tegenover VZV en Quintus treft in eigen huis VOC.

Dinsdag 20 februari 2024
19.15 uur: Kwiek – Groot Venlo

Foto: de dekking van Kwiek tegen Groot Venlo in de competitiewedstrijd eerder dit seizoen | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina