Een kwartiertje leuk handbal, daarna buigt Kwiek diep voor Groot Venlo

De bekerwedstrijd in sporthal Tijenraan begon dinsdagavond nog zo mooi voor Kwiek. De Raaltenaren boden uitdager Groot Venlo meer dan goed weerstand in het eerste kwartier van deze kwartfinale. Maar daarna ging het faliekant mis.

Bij 7-6 stond Kwiek zelfs brutaal op een voorsprong tegen de titelkandidaat van de eredivisie. Een krap kwartiertje later was alle hoop vervlogen. Kwiek scoorde in de eerste helft niet meer. Groot Venlo deed dat wel, elf maal maar liefst en besliste de wedstrijd bij rust al: 7-17.

In de tweede helft kon Kwiek daar geen verandering in brengen, ondanks een wijziging in de dekking. Groot Venlo pakte eenvoudig het ticket voor de halve finales. Myrthe Schoenaker, die door afwezigheid van Jildou Meijer deze avond als hoofdcoach optrad, baalde, maar was ook nuchter. “Daar moeten we dan maar van leren”, liet ze optekenen in de Stentor. “We hadden duidelijk meer verwacht van deze wedstrijd. De laatste weken loopt het goed, vooral omdat de dekking is verbeterd, maar dat kwam er nu helemaal niet uit. We maken technische fouten, krijgen tijdstraffen tegen, we missen nog een strafworp en schieten ballen op de paal.”

Het bekertoernooi is hiermee geëindigd voor Kwiek, in de competitie staat er nog wel het een en ander op het spel. Zaterdag gaat de ploeg de vierde plek proberen veilig te stellen in een rechtstreekse confrontatie met directe concurrent VELO.

Kwiek – Groot Venlo 23-35 (7-17). Doelpunten Kwiek: Lotte Stam 3, Floor Tutert 3, Nel Veldhuis 3, Floor Liefers 2, Lizz Olde Bolhaar 2, Maron Schepers 2, Milou Strijdveen 2, Lisa Bosch, Meike Damhuis, Elisa Marsman, Anouk van Rijssen, Paris Scholten, Astrid Uitslag.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina