Clinic rolstoelhandbal in Raalte: ‘Handbal is er voor iedereen, met of zonder beperking’

Tijdens de Internationale Handbaldagen begin maart, waar Tsukuba Tokyo drie topwedstrijden speelt in Raalte, is er ook aandacht voor rolstoelhandbal. Samen met Sportbedrijf Salland organiseert de Handbalschool Salland op woensdag 6 maart een clinic voor deze bijzondere tak van sport.

Bondscoach Menno de Klerk leert de deelnemers aan deze clinic alle ins en outs van rolstoelhandbal. Deelnemers kunnen meedoen aan een demotraining en spelen een wedstrijdje tegen het rolstoelteam van CVO uit Vaassen. Initiatiefneemster Monique Swartjes: “Dat de handbalsport in Salland leeft, is een feit en we zijn trots dat we met de komst van Japan veel handballiefhebbers kunnen inspireren met tophandbal. Vanuit het kernteam Raalte Sportief en Gezond vinden we inclusief sporten enorm belangrijk. Handbal is er voor iedereen, met of zonder beperking. Met de clinic willen we daarom rolstoelhandbal in deze regio echt op de kaart zetten.”

Gratis deelname

De clinic is op 6 maart van 17.15 uur tot 19.00 uur en is er voor alle sporters en trainers die belangstelling hebben voor aangepast sporten. Volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom om deel te nemen. Ervaring (met sporten/handballen) is niet nodig. Voor sportrolstoelen wordt gezorgd. Deelname is gratis. Opgeven kan tot 1 maart via www.sportbedrijfraalte.nl/rolstoelhandbal.

Meer informatie over de clinic? Neem dan contact op met buurtsportcoach Maarten Paalman via buurtsportcoach@sportbedrijfraalte.nl. Ook is veel informatie over deze sport te vinden op de website van het Nederlands Handbal Verbond via www.handbal.nl/rolstoelhandbal. De clinic is mede mogelijk gemaakt door de subsidie Sportstimulering van de gemeente Raalte.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina