Broekland en SDOL winnen opnieuw ruim; Heeten pakt eerste punten

Broekland en SDOL hebben hun goede seizoensstart van vorige week een uitstekend vervolg gegeven. Beide ploegen wisten zaterdagavond hun tegenstander in doelpunten te dubbelen. Broekland versloeg Wesepe met liefst 17-34; SDOL was met 15-31 veel te sterk voor HVZ-Vivendi. De derby tussen Heeten en Overwetering werd een prooi voor de thuisploeg: 30-27.

Alleen in het begin van de wedstrijd kon het Wesepe van trainer Richard Groote Schaarsberg – die vorig seizoen nog bij de Broekland aan het roer stond – de ploeg van Tim Bloemen bijhouden. Na een doelpuntrijke eerste tien minuten (5-5) stokte bij Wesepe de doelpuntenmachine. Broekland bleef daarentegen wel gewoon scoren. Via 5-8 en 7-12 werd de ruststand van 10-17 bereikt. De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Broekland liep met snel en overtuigend spel verder weg bij de zoekende thuisploeg en zette een eclatante 17-34 eindstand op de borden.

Plak

‘Hoe minder vaak we de bal overspelen, hoe minder fouten we kunnen maken’. Aan die wijsheid hield SDOL in het Drentse Oosterhesselen twee punten over. De ploeg van Helma Meijerman schrok even toen ze onverwacht met hars bleken te moeten spelen, maar het had uiteindelijk weinig invloed op het spel van de Luttenbergsen. Op een enkele ‘zwabberbal’ na wist SDOL goed het vijandige doel te vinden. Snelheid maken en de bal zo min mogelijk rond laten gaan, bleken de sleutel tot succes te vormen. SDOL won met 15-31 en deelt na twee wedstrijden de koppositie in de hoofdklasse A met Broekland.

Lees ook: wedstrijdverslag HVZ-Vivendi – SDOL

Aanvallende kracht

Heeten heeft in eigen huis de eerste twee punten van het seizoen gepakt. Overwetering, dat vorige week nog verrassend won van Zwolle, moest met een 30-27 nederlaag terug naar Olst reizen. Beide ploegen lieten zien veel aanvallende kracht in huis te hebben. Dat resulteerde in een 19-15 stand bij rust. Die voorsprong bleek echter niet voldoende voor Heeten om de wedstrijd rustig uit te spelen. Overwetering vocht zich knap terug in de wedstrijd en kwam bij 20-20 weer op gelijke hoogte. Met nog drie minuten te spelen was de stand wederom in evenwicht: 27-27. Heeten timmerde de dekking dicht en Overwetering kwam niet meer tot scoren. De thuisploeg wel, driemaal zelfs, en pakte daarmee de eerste punten van het seizoen: 30-27.

Lees ook: wedstrijdverslag Heeten – Overwetering

Foto: Broekland

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina