03-10-2020: Heeten – Overwetering (hoofdklasse)

Verslag Heeten

Vandaag stond onze eerste thuiswedstrijd op het programma, met Overwetering als tegenstander. We begonnen de wedstrijd wat anders dan wat we gewend zijn. Ditmaal geen volle tribune met aanmoedigend publiek. Ondanks de lege tribune, hadden we veel support door een heleboel fans, die via Facebook de wedstrijd konden volgen. Op deze manier konden we fanatiek aan de wedstrijd beginnen.

Aan het begin van de wedstrijd lieten we onze wil om te winnen zien. We stonden sterk in de verdediging en de ballen vonden het doel. Tegelijkertijd liet ook Overwetering zien wat zij in huis hadden. Dit zorgde ervoor dat we aardig gelijk op gingen. We gingen de rust in met een voorsprong van 19-15.

De tweede helft gingen we opnieuw gelijk op. Door onder andere het missen van kansen maakten wij het de laatste 10 minuten van de wedstrijd (onnodig) spannend en kon Overwetering nog inlopen naar een stand van 26-25.

De laatste 3 minuten stond het 27-27 op het scorebord. We moesten nog een tandje erbij doen dus. Door een sterke dekking en een paar mooie aanvallen hebben wij dit recht kunnen trekken! We hebben de eerste twee punten van het seizoen binnen kunnen slepen, met een eindstand van 30-27.

Volgende week spelen we zowel donderdag als zaterdag een wedstrijd. Donderdag hebben wij een wedstrijd tegen Avanti Wilskracht en zaterdag spelen wij tegen Wesepe. We hopen dan opnieuw de 2 punten binnen te slepen 💪🏼💚.

Verslag Overwetering

Zaterdagavond 3 oktober stond de wedstrijd tegen Heeten op het programma. Vanwege de extra corona maatregelen, mocht er geen publiek aanwezig zijn. Gelukkig had Heeten hier goed op ingespeeld en hadden ze een live stream geregeld. Complimenten, want uit betrouwbare bronnen kunnen wij vermelden dat deze live stream perfect liep.

Helaas heeft Leonie ten Broeke zich ook bij de blessure bank gemeld. Zij heeft nog last van haar hoofd. Mariska en Lieke uit de A en Chantal van dames 2 sloten bij de groep aan.

Na een rits aan whatsapp berichtjes van de geblesseerde thuis supporters ging dan de andere helft van het team richting Heeten. De warming up verliep wat rommelig. Vanwege de herenwedstrijd was er weinig ruimte om warm te lopen. Gelukkig kwamen wij een paar minuten voor de wedstrijd erachter dat Heeten nog een extra danszaaltje had, dus we konden nog even snel een paar sprintjes trekken, balletje over gooien en in de zaal de keeper inschieten.

De wedstrijd ging om 20.15 van start. Overwetering kwam goed uit de startblokken. Met een mooie aanval waar de druk goed van links werd ingezet scoorde wij de 0-1. Helaas had Heeten hier snel een antwoord op en binnen no time stonden we 2-1 achter. Het gaat gelijk op. Wij scoren een aantal keren van afstand, maar Heeten is snel in de omschakeling waardoor wij direct weer een doelpunt om de oren kregen. Dit maakte dat wij vanaf de eerste helft continu achter de feiten aanliepen. Heeten mocht telkens de voorsprong van 2 doelpunten pakken, waardoor wij onze energie hard nodig waren om Heeten in eerste instantie bij te houden.

Wij kregen niet goed grip op de afstand schoten van Heeten. Een 5-1 en 6-0 verdediging pakten niet goed uit waardoor de trainer een 4-2 verdediging probeerde. Fenna en Mariska mochten beide op de uitstap om de afstandsschutters van Heeten uit te dekken. Ook dit was geen groot succes. Heeten is een bewegelijke ploeg, iets waar wij veel moeite mee hadden. We wisten even weer dichtbij te komen met een stand van 15-14. Toch lukten het ons niet om tot een gelijke stand te komen en Heeten weet vlak voor de rust uit te bouwen naar een ruststand van 19-15.

Met een verschil van vier doelpunten begon de tweede helft. Net zoals de eerste helft wisten wij de tweede helft direct te scoren en Heeten pakten een twee minuten straf. Wij wisten hiervan te profiteren. We kwamen eindelijk weer tot een gelijke stand van 20-20. Heeten koos ervoor om Roos mandekking te geven. Wederom waren wij even het spel zoek. Gelukkig wist Heeten ook even niet te scoren dus de stand bleef een tijdje op 20-20 staan. Lisa Overweg kreeg wat meer grip op de schoten van Heeten.

Na een periode van niet scoren trok Heeten aan het langste eind en mocht twee keer op rij scoren. Er vielen wat twee minuten tijdstraffen aan beide kanten waardoor wij op gegeven moment met vier man in het veld stonden. Gelukkig stond Heeten op dat moment met vijf man, maar toch blijft dit lastig spelen. Heeten wist een voorsprong van 26-22 te pakken met nog tien minuten op de klok. Complimenten aan het team, want in plaats van de koppies laten hangen wisten ze zich terug te vechten tot zelfs een gelijke stand van 27-27. Met nog drie minuten op de klok en het geloof was weer terug! Jammer genoeg werd dit geloof binnen een paar aanvallen onder onze voeten weg getrokken. Heeten mocht in de laatste twee minuten drie keer scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een eindstand van 30-27.

Zonde en behoorlijk zuur! Dit was niet nodig geweest. Ons spel was te slordig, gehaast en niet constant genoeg. Hier hadden we twee punten kunnen pakken als we meer rust hadden bewaard in de aanval en meer als team in de verdediging hadden gestaan.

Aankomende donderdag staat de bekerwedstrijd tegen Wesepe op het programma. Vanwege de corona maatregelen mag hier ook nog geen publiek aanwezig zijn. We zijn bezig om een live stream te regelen zodat iedereen vanuit hun eigen woonkamer kan meegenieten van deze derby.

Meer informatie hierover volgt nog.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina