03-10-2020: Wesepe – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Wij halen de 2 punten op uit Wesepe! 🥳

We kwamen wat laat en chaotisch aan bij de sporthal in Olst, de auto van Jiska wou graag bij het Horsthuis blijven en startte niet meer. Iedereen heeft een ‘kriebel in de buik’. Het is een wedstrijd tegen Wesepe, tegen Richard. De mooie 4 jaar onder leiding van Richard waren rigoureus afgebroken door de corona crisis. Sinds die tijd hebben we hem niet meer gezien en nu staat hij te coachen aan de andere kant. En dan Wesepe, een slim en geroutineerd team waar wij meestal moeite hebben ons eigen spelletje te spelen. En dan tenslotte moeten we ons publiek missen en is het wel heel stil in de zaal. Gelukkig besluit Wesepe op het laatste moment nog een live stream te starten waardoor jullie gelukkig toch nog mee kunnen kijken! 🧡

Onze taak is simpel; vanaf minuut 1 knallen en ons eigen spel spelen. Hard werken in de verdediging en snel omschakelen. Isabel opent de score in het voordeel van Broekland, echter komt Wesepe er meteen overheen met 2 treffers. Even lopen we gelijk op en komen we tot 5-5. Dan is broekland los: met maar liefst 6 doelpunten achter elkaar is de score 6-11. We bouwen (wel wat minder overtuigend) door tot een ruststand van 10-17. Vooral de verdediging is op orde. Daarnaast heeft onze Dionne weer haar eerste minuten gemaakt nadat zij een tijdje met een enkelblessure er uit lag. Ze stond weer heerlijk te keepen.

Goed, de 2de helft weten we dat we deze voorsprong door moeten zetten. Daar weet Yara wel raad mee en met 2 treffers achter elkaar is de stand 10-19. Maud en Jiska (met een penal) maken hier nog 10-21 van. Broekland is los.Hierna is het alleen maar genieten van mooie aanvallen en zelfverzekerd spel. De dames van Wesepe mogen in de 2de helft nog maar 7 keer scoren, waar wij er nog 17 maken. Vooral de gezusters Tuïnk zijn op dreef. Onze Rowy is absoluut ‘the player of the match’. Als je als hoek uitgedekt wordt, en toch nog de topscorer bent 😎 Daarnaast heeft zij nog een keurige bijdrage geleverd als invaller op de cirkel.

Wij bedanken Daphne en Charlotte voor het meespelen, jullie zijn toppers. Aankomende donderdag spelen wij om 20:00 een beker wedstrijd tegen W.H.C in Hengevelde. We hopen dat er een live stream zal zijn!