Biemans zet met Haarle stijgende lijn voort: ‘Ik kan plukken uit alle teams’

Vorige week werd Havana verslagen en gisteravond moest LHC eraan geloven. Met vier punten uit twee duels is Haarle het seizoen in de eerste klasse uitstekend begonnen. “We gaan door waar we vorig jaar geëindigd zijn,” vertelt André Biemans.

De Wierdenaar is sinds vorig jaar de trainer en coach in Haarle. “Ik moest echt bouwen. Vier speelsters waren gestopt en ik had een andere handbalvisie dan Haarle gewend was. Haarle stond bekend om zoef-zoef-handbal, alles op de eerste en de tweede fase gericht. Dat moest er natuurlijk in blijven, maar de derde en vierde fase liepen niet. Daar moest aan gewerkt worden. Zaken als lichaamshouding en loopwegen kwamen daarbij kijken.” Het kostte een half seizoen, waarin de punten schaars waren, maar daarna was Haarle los. “Als je alleen naar de tweede competitiehelft kijkt, hadden we het kampioensfeest kunnen vieren.”

Oppermachtig

Tegen LHC was Haarle zaterdagavond ook oppermachtig. “We speelden niet goed. Het was voldoende, maar meer ook niet. Wel was duidelijk dat we zouden winnen, dat wist ik vooraf al.” Haarle stond bij rust vijf punten voor: 15-10. “Maak er maar tien van, dacht ik in de rust. Dat had prima gekund, maar het lukte niet. We liepen nog wel uit naar een voorsprong van zeven punten, maar daarna stokte het. Door slordigheden, grote kansen missen, te weinig beweging en te veel de bal het werk te laten doen, rook LHC toch nog een kans.”

Lees ook: wedstrijdverslag Haarle – LHC

Huisarrest

Tot zijn tevredenheid zag Biemans, thuis achter zijn laptop, zijn ploeg met 29-27 wel de tweede overwinning van het seizoen binnenslepen. Teambegeleidster Daniëlle Veldkamp nam noodgedwongen het coachen op zich. Biemans: “Mijn zoon is positief getest op corona, dus ik mocht niet van huis. Het voordeel van deze tijd is dat je nu via de livestream mee kunt kijken. Zo kan ik ook alle tegenstanders volgen. Eerder moest je daarvoor alles sporthallen langs, nu kan ik thuis kiezen wat ik wil zien.”

Plukken

Biemans’ selectie bestaat uit slechts negen namen. “Er zijn drie speelsters gestopt, Anouk Kemper, Seline Bruggeman en Amber Oosterwechel. Die plekken zijn ingevuld door drie nieuwe namen: Amber Kemper, Vera ten Have en Hilde Ruiter. Ik moet dus weer bouwen, maar het voordeel is dat ik alle speelsters goed ken. Ik trainde vorig jaar niet alleen dames 1 en 2, maar ook de A-, B- en C-jeugd. Ik kan continu plukken uit die teams. Ik kan zo vier, vijf namen uit dames 2 noemen die ik bij het eerste kan halen. En in de B-jeugd zit een heel leuke linkshandige speelster. Er is potentie genoeg binnen de club. We moeten zeker in de bovenste rijen van de poule kunnen meedraaien.”

Selectie Haarle 2020-2021: Lyan Hobert (keeper), Mirron Aben, Laura Bijvank, Vera ten Have, Amber Kemper, Maxime Maatman, Hilde Ruiter, Sharon Verschoor en Leonie Vloedgraven

Foto: beeld uit de wedstrijd LHC-Haarle van vorig seizoen, die door LHC gewonnen werd. Dit keer was Haarle de betere ploeg.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina