ABS verslaat Kwiek 3 in bomvolle sporthal en brengt spanning terug in eerste klasse

De spanning in de eerste klasse is terug. In een bomvolle sporthal De Uutvlog won ABS, de nummer twee van de ranglijst, zondag met 19-18 van koploper Kwiek 3. Het was deze wedstrijd aanhaken of afhaken voor ABS. Door deze overwinning is het verschil tussen beide teams teruggebracht tot twee punten, waarmee de titelstrijd weer openligt.

In de winterstop leek het al een gelopen race om het kampioenschap in de eerste klasse. Kwiek 3 verloor de eerste seizoenshelft geen enkele wedstrijd en stond stevig aan kop. Maar niets bleek minder waar. Na drie wedstrijden gespeeld te hebben in het nieuwe jaar is de spanning helemaal terug. Angeren was de eerste ploeg die begin januari twee punten pakte tegen Kwiek 3, Haarle lukte dat vorige week net niet (22-21), maar ABS dus wel.

Verlossende score

ABS begon gemotiveerd aan de wedstrijd in eigen huis en nam meteen het heft in handen. Via 2-0 en 4-2 stond tien minuten voor rust een stand van 10-6 op het scorebord. ABS kon mede dankzij een uitstekend keepende Liang Dijkerman de marge van vier goals tot aan de rust vasthouden. Na dertig minuten gingen beide ploegen rusten met een stand van 13-9 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft verdedigde Kwiek offensiever en kwam ABS moeilijk tot scoren. Maar ook na veertig minuten spelen had de thuisploeg nog steeds een voorsprong van vier goals: 15-11. Die voorsprong werd tien minuten voor tijd zelfs uitgebreid naar 18-13 en kon het eigenlijk niet meer misgaan. Maar ABS bleef aanvallend moeite houden met de dekking van Kwiek. De bezoekers zetten aan en twee minuten voor tijd was de voorsprong geslonken naar 18-17 met Kwiek in balbezit. Kwiek begon aan een lange aanval, maar leed slordig balverlies. Uit de daaropvolgende aanval scoorde aanvoerster Hilde in’t Hof één minuut voor tijd de verlossende 19-17. Kwiek scoorde nog wel de 19-18, maar voor ABS klonk het eindsignaal precies op tijd.

Teamprestatie

Door deze overwinning brengt ABS de spanning aan kop van de eerste klasse terug. Aanvoerster Hilde in ’t Hof was erg blij met deze belangrijke punten: “We hebben het onszelf onnodig spannend gemaakt in de laatste tien minuten. Gelukkig hebben we als team hard gewerkt en zijn we blijven knokken tot de laatste seconde. Het was vandaag echt een teamprestatie. Maar we weten ook dat in de eerste klasse iedereen van elkaar kan winnen. Het zal tot het eind spannend blijven en dat maakt deze competitie ook zo leuk.”

Volgende week staat er voor ABS een uitwedstrijd op het programma tegen HCL, de nummer zeven. Kwiek 3 speelt dan een thuiswedstrijd tegen CVO, de nummer negen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina