30-11-2019: Lettele – Bentelo 2 (hoofdklasse)

Verslag Lettele

Lettele mocht tegen de dames van Bentelo aantreden in eigen huis. We hadden de verslagen gelezen dat ze thuis winnen en uit alles dik verliezen en dus waarschuwde coach Stege voor het gevaar van onderschatting. Het is zeker een goede ploeg dus volle concentratie is vereist.

De wedstrijd was direct spannend en dat bleef het de eerste 25 minuten ook. Bentelo wist prima de defensie van Lettele te doorbreken. Op de fysiek sterke opbouwers had Lettele even geen weerwoord en het was zoeken naar de juiste defensieve tactiek. Hierdoor wordt er druk op je eigen aanval gezet. Tenslotte moet de bal erin om de aansluiting te houden. Elk foutje in de aanval of een afspeelfout telt dan dubbel zo zwaar. Het lijkt dan of je veel fouten maakt maar achteraf gezien valt dat best mee. De fouten worden op dat moment echter uitvergroot. De marge werd nooit meer dan 2 doelpunten voorsprong of 1 doelpunt achterstand. Daarmee bleef het ongemeen spannend.

Toen Lettele net had besloten de dekking anders te organiseren en de gelijkmaker wilde gaan maken kwam een speelster van Bentelo akelig ten val. Omdat de blessurebehandeling even duurde greep de ploeg dit moment aan om de afspraken hernieuwd te maken. Andere dekking, makkelijkere aanvallen spelen, minder risico nemen. Tevens kregen de meiden even rust en hoefde we niet door te wisselen. Met een 14-15 achterstand werd de wedstrijd hervat en door de prima dekking en snelle aanvallen liep Lettele in de laatste 6,5 minuut van de eerste helft uit naar een 19-16 voorsprong.

Dan ga je lekker en met vertrouwen de kleedkamer in. De afspraken werden nogmaals bevestigd en de meiden mochten weer het veld in. Snel liep Lettele weg na 10 minuten stond er een comfortabele voorsprong van 28-18 op de nieuwe klok in de Uutvlog. De speelsters die elke week weer zo nodig zijn om de selectie aan te vullen mochten in deze wedstrijd veel minuten maken. Dit deden ze prima en zo laten ze zien dat ze de aansluiting met dames 1 aan het maken zijn. Een mooie ontwikkeling. De eindstand werd 40-27 en het laatste doelpunt werd met luid gejuich door het thuispubliek ontvangen.

Volgende week mogen we op de zondag spelen. We hebben dan een uitwedstrijd in Zevenaar bij OBW. Ook OBW heeft dit weekend van Broekland gewonnen, net als Bentelo afgelopen week. Broekland en DFS de nummers 2 en 3 strijden volgende week tegen elkaar. Het zou dus weer een mooi weekend kunnen worden voor Lettele maar dan moeten we wel zelf eerst goed aan de bak.

Ilse 11, Yara 9, Cindy 6, Bianca 5, Roos 3, Maaike 3, Marjolein 2, Amilia 1.