30-11-2019: Kwiek – Fortissimo (1e divisie)

Verslag Kwiek

Deze wedstrijd was onze laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft. Alle wedstrijden zijn met winst afgesloten en dit wilden we vanavond graag voortzetten. De nummer 2 Fortissimo kwam vandaag op bezoek. Ze stonden 6 punten achter ons, maar dat hoefde niets te betekenen.

De eerste helft begon in het voordeel van Fortissimo. Na een korte achterstand trokken we het al snel gelijk en bouwden we een kleine voorsprong uit. In de eerste helft hebben we een aantal open kansen niet afgemaakt. Hierdoor kon Fortissimo bij ons aanhaken en gingen we de rust in met een kleine voorsprong van 13-11.

De tweede helft moesten we scherper zijn, meer initiatief nemen in de dekking en de break out en de snelle tegenaanval vaker lopen. We kwamen de afspraken na en liepen verder uit. In de time-out werd ons nog verteld dat we langer moesten spelen in de aanval, zodat we meer kansen zouden creëren.  In de dekking stonden we erg sterk en gaven we elkaar goede rugdekking. Door een aantal onderscheppingen konden we uitlopen naar een eindstand van 31-25.

Samen hebben we de eerste seizoenshelft met een goed gevoel en een eerste ongeslagen plaats afgesloten! Volgende week gaan we verder met de competitie en gaan we op bezoek bij Veneco/VELO uit Wateringen.