29-02-2020: Voorwaarts – Volendam (eredivisie)

Verslag Voorwaarts

Na een handbalvrij carnavalsweekend stond er deze zaterdag de eerste nacompetitiewedstrijd op het programma. We zitten in de degradatiepoule samen met Volendam, V&L en DSVD. Het team dat als laatste zal eindigen degradeert naar de eerste divisie. Als eerste speelden we thuis tegen Volendam. In de competitie verloren we thuis met 30-36 en uit werd er gewonnen met 20-33.

De wedstrijd begon en binnen 45 seconden wist Ellen de bal achter de keeper van Volendam te werken. Alineke zette een sprintje in en liep alle meiden van Volendam voorbij en kon zo scoren via de break. Na 10 minuten spelen vroeg Volendam een time-out aan. De stand 6-3. Wij speelden ons eigen spel en bleven werken in de verdediging en scoren in de aanval. De scheidsrechters floten strak, duw-en-trekwerk werd gelijk bestraft. Daimy schoot nog weer een penalty raak en Lisa schoot van afstand strak in de kruising. Stand 9-3. Bij ons verslapte op dat moment de concentratie, waardoor Volendam terug kon komen tot 9-7. Sharin wist vlak voor rust te scoren via een snelle tegenaanval. De teams zochten de kleedkamer op met een ruststand van 13-8.

De start na rust was scherp en gretig. Ellen, Daimy, Alineke, Merlin, Lisa scoorden achter elkaar en brachten de stand op 20-10. Geweldige aanvallen en goed verdedigingswerk werden afgewisseld met slordige fouten. Volendam vond wat ruimte op de cirkel en wist daar een paar keer te scoren. Volendam probeerde ook nog met 7 veldspelers te spelen. De meiden van Voorwaarts wisten wel wat ze met dit lege doel aan moesten en wisten zo 2 keer te scoren. Eindstand 32-17. Een goed begin van de nacompetitie.

Zaterdag 7 maart spelen wij om 20:45 in Geleen tegen V&L. Het belooft een hele spannende wedstrijd te worden. Afgelopen seizoen werd er gelijk gespeeld en verloren. In de beker werd er gewonnen. We hebben dus alle support nodig. Komt u ons aanmoedigen?